Advertorial

22 mei 2019

(Echt)scheidingen worden primair vanuit een juridische invalshoek geregeld, terwijl veel problemen voor, tijdens of na de scheiding een psychologische achtergrond hebben. In het nieuwe boek Terugdringen van psychisch lijden van ouders en kinderen bij scheiding door Bela de Vries wordt een scheiding beschouwd als een juridisch en biopsychosociaal proces.

20 mei 2019

In oktober 2019 organiseert Sdu Opleidingen & Events voor maar liefst zes rechtsgebieden een studieweek op Curaçao. De cursus vindt plaats in het mooie Acoya Resort Curaçao in Willemstad. Van maandag 7 oktober t/m donderdag 10 oktober volgt u elke ochtend vijf uur cursus. Na het volgen van deze studieweek bent u weer helemaal bij en heeft u uw 20 studiepunten voor 2019 behaald!

15 mei 2019

Bij de aanschaf van nieuwe software voor de advocatuur worden nog weleens appels met peren vergeleken. Met dit artikel willen wij u een aantal essentiële overwegingen en inzichten aanreiken bij het bepalen van de juiste keuze voor de volgende applicatie voor uw kantoor.

15 mei 2019

Alle partners en zelfstandige advocaten worden dit jaar gedwongen om na te denken over hun pensioen wanneer dit in de eigen BV is opgebouwd. 2019 is namelijk het laatste jaar waarin u een keuze kunt maken voor het opgebouwde pensioen in eigen beheer. Laat u goed adviseren over de verschillende mogelijkheden en wacht niet te lang met het maken van een keuze!

08 mei 2019

Vanuit je rol als (aankomend) bestuurder of toezichthouder merk je dat ook op het gebied van governance veranderingen elkaar snel opvolgen. In de Governance Opleiding voor Commissarissen & Bestuurders verken je deze velden. Maar net zo belangrijk, is de dynamiek tussen bestuur en toezicht. De spanning tussen afhankelijkheid en vertrouwen. De opkomst van externe toezichthouders. Het belang van reputatie. Zorg dat je kennis op peil is en kijk vooruit.

06 mei 2019

De beste opleiding om pensioenrecht specialist te worden is sinds jaar en dag de postacademische VU Leergang Pensioenrecht. Als u de leergang pensioenrecht met succes doorloopt, mag u zich gecertificeerd pensioenspecialist noemen en de titel CPL of CPC voeren. Een kwaliteitskeurmerk dat deuren opent en waar wij trots op zijn.

01 mei 2019

Bij het samenvoegen van advocaten- of notariskantoren komt nogal wat kijken. Het vraagt een goede voorbereiding en het kan soms lang duren voor de echte synergievoordelen merkbaar zijn. Als kennispartner voor de juridische praktijk zien wij kantoren regelmatig samenvoegen en delen wij graag onze tips en ervaringen.

29 apr 2019

De AVG is op 25 mei 2019 een jaar van toepassing. Met name door de hoge boetes was er al lange tijd grote paniek bij bedrijven en overheden voor de AVG, ook wel Privacywet genoemd.  Hoe is de situatie een jaar later? 

24 apr 2019

Steeds meer advocatenkantoren verwelkomen managers afkomstig uit het bedrijfsleven aan hun bestuurstafel. Een bemoedigende ontwikkeling, zeker in het licht van de steeds kritischer cliënt, vinden Confius Executive Search-partners Lodewijk Lugard (foto) en Paul van Maarschalkerwaart. 

15 apr 2019

Het (advocaten) softwarelandschap lijkt steeds complexer te worden. Echter, wanneer door een advocatenkantoor goed gekeken wordt naar behoeften en wensen van het kantoor aan de ene kant en de methoden en werkwijze om in die behoeften te voorzien aan de andere kant, wordt het een stuk transparanter.

Pagina's

Subscribe to Advertorial