Advocatie

09 nov 2011

Aan superlatieven geen gebrek, afgelopen maandag bij de presentatie van de vierde Bedrijfsjuristen Monitor van Houthoff Buruma in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB): de vierde Monitor is een "waar meesterwerk", een "symfonie in woord en geluid", aldus Jean Schreurs, voorzitter van de NGB. Daarin dit jaar geen uitgebreid onderzoek en een vracht cijfers, maar een zoektocht naar de persoon van de bedrijfsjurist. Meer dan vijftig bedrijfsjuristen werden uitgebreid geïnterviewd door journalist Juriaan Mensch en gefotografeerd door Maarten Corbijn, AKA Corbino.

Lees meer...
09 nov 2011

Een advocatenkantoor dat failliet gaat, het komt niet zo heel vaak voor in Nederland. Voor Ten Cate Advocaten uit Almelo is het de harde werkelijkheid. Dat de eigenaren van het kantoor vorige week dinsdag het faillissement moesten aanvragen, is volgens hen te wijten aan de economische crisis. "We hoopten dat de problemen van voorbijgaande aard zouden zijn."

Lees meer...
02 nov 2011

In oktober 2011 voerden de redacties van het vakblad Personeelbeleid en de website Advocatie een beknopt, verkennend onderzoek uit naar de waardering van juridische dienstverleners door HR-verantwoordelijken. Het doel was te achterhalen voor welk doel de juridische dienstverleners zijn ingeschakeld en hoe de opdrachtgevers de dienstverlening waarderen. Ook is gekeken naar de afhandeling van arbeidsconflicten.

Lees meer...