Advocatie

29 apr 2009

In deze special vol vooruitstrevende communicatietechnologie verdient één kantoor een eervolle vermelding voor het meest futuristische advocatenkantoor: Boekel De Nerée. Het Amsterdamse kantoor probeerde een aantal jaren geleden contact te leggen met aliens. Overigens zonder medeweten van advocaten of management.

Lees meer...

28 apr 2009

Veel kantoren hebben de afgelopen periode de overstap gemaakt naar digitaal dicteren. De voordelen zijn talrijk: er zitten geen analoge bandjes meer in het toestel (die stuk kunnen gaan, met alle paniek van dien), de bandjes hoeven niet meer fysiek te worden afgeleverd bij de secretaresse en in de nieuwste variant worden de uitgewerkte documenten direct geïntegreerd in het documentmanagementsysteem. Een gesprek met facilitair manager Marion Verbunt van Van Doorne - dat dit jaar de overstap maakte - en Heijltjes Advocaten in Nijmegen.

Lees meer...

28 apr 2009

Kent u wellicht de film Wedlock? Daarin worden gevangenen, waaronder Rutger Hauer, uitgerust met een apparaat om hun nek dat ontploft bij ontsnappings- en sabotagepogingen. Heel effectief. Ik moest eraan denken toen mijn kantoor mij in plaats van mijn ouderwetse mobieltje de elektronische enkelband voor zakelijk Nederland, de Zwarte Bes, aanbood. Nou ja, aanbood...

Lees meer...

21 apr 2009

Het is een bekend fenomeen dat er flink wat gelogen wordt op datingsites. Niet door een 28-jarige New Yorkse advocaat op zoek naar een vrouwelijke partner. Hij breekt het ijs direct met zijn ontwapende eerlijkheid. "Hot rich lawyer looking for gold digging female. If you want emotion; look elsewhere." Waar vind je dat soort mannen tegenwoordig nog?

Lees meer...

15 apr 2009

Advocatenkantoren uit het middensegment zien dat ze steeds vaker in beeld komen bij de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Andersom melden de topkantoren, die om werk verlegen zitten, zich steeds vaker als concurrenten van die middelgrote kantoren. Moeten de kantoren in het middensegment vrezen voor de concurrentie van de grote kantoren? "Ik ben niet bang voor De Brauw."

Lees meer...

08 apr 2009

De afgelopen jaren was 'specialisatie' het credo. Dat is bij vele kantoren fors doorgevoerd, en personen- en familierecht verdween nagenoeg geheel bij de grotere kantoren. Ondernemingsrecht en M&A moest het zijn. Maar ja, daar vallen nu wel de grootste klappen. Gelukkig hoorde bij de hoge specialisatie ook de bijbehorende hoge tarieven, en er is een aantal superjaren gedraaid. Dan moet je een mindere periode maar op de koop toenemen, nietwaar?

Lees meer...
07 apr 2009

Het bericht had alle kenmerken van een 1 april grap , maar de eerste publicaties in verschillende Britse media dateren van 27 maart jongstleden: de vrouwelijke solicitor Anal Sheikh (!) heeft barrister Marc Beaumont (foto) gedagvaard, omdat hij de uren die ze samen in bed doorbrachten bij de voorbereiding van een zaak zou hebben gedeclareerd bij Sheikh, zijn cliënt. Betaalde sex, a raison van 250 pond per uur. Beaumont ontkent.

Lees meer...