Agressieve groei Amerikaanse advocatuur in Londen: 500 advocaten erbij

De vijftig grootste Amerikaanse advocatenkantoren in Londen hebben hun Engelse gelederen vorig jaar aangevuld met ruim 500 nieuwe advocaten. Het aantal lateral hires is groot: er werden in The City liefst 109 partners weggekaapt bij andere kantoren, aldus onderzoek van The American Lawyer en Legal Week. De omzet van de Amerikaanse top 50 oversteeg voor het eerst de vijf miljard dollar.

De fanatieke werving van Amerikaanse advocatenkantoren in Londen is onder meer te danken aan de verzwakte pond, maar voor een belangrijk deel ook aan de pijnlijke val van de Europese tak van King & Wood Mallesons begin vorig jaar, wat logischerwijs voor veel overstappers zorgde. Van de 109 Londense partneraanstellingen bij Amerikaanse kantoren zijn er 35 afkomstig van dit kantoor. Magazine The Lawyer heeft een soortgelijk onderzoek gehouden en komt zelfs uit op 140 Amerikaanse lateral hires in 2017, tegenover 80 in 2016.

Zo bood Reed Smith onderdak aan liefst vijftig KWM-advocaten uit Londen en Parijs, onder wie zeventien partners. Weliswaar is het fiscale team dat naar Reed Smith ging begin dit jaar alweer vertrokken naar DLA Piper. Verder lijfde Greenberg Traurig een vastgoedteam met zes KWM-partners in en verdubbelde het Londense kantoor van Goodwin Procter ruim in omvang dankzij de komst van bijna dertig KWM fee earners. Het kantoor ging van 37 naar 77 advocaten, met zeven van de negen nieuwe partners afkomstig van KWM, en verwacht dit jaar hard door te groeien.

Vier Amerikaanse advocatenkantoren beschikken ieder over meer dan 300 advocaten in Londen, te weten White & Case, Baker McKenzie, Reed Smith en Latham & Watkins. De eerste drie kantoren in dit rijtje hebben er bovendien ieder tenminste honderd partners. Ter vergelijking: zij naderen in rap tempo een Britse evenknie als Slaughter & May die afgelopen jaar 115 partners telde. Nog eens twee Amerikaanse firma’s, Kirkland & Ellis en Jones Day, hebben er ieder ruim 200 advocaten.

The Lawyer heeft verder nog berekend dat de vijftig grootste Amerikaanse kantoren in Londen in 2017 gezamenlijk een omzet van ruim vijf miljard pond hebben behaald. Het is de eerste keer dat zij deze vijf miljard-grens doorbreken. Lijstaanvoerders zijn White & Case (328 miljoen dollar), Latham & Watkins (309 miljoen) en Kirkland & Ellis (300 miljoen). Ter vergelijking: de honderd grootste Britse kantoren waren tezamen goed voor een omzet van 28,4 miljard dollar.

De drie snelst gegroeide US kantoren in Londen in 2017 (bron): 
1. Goodwin Procter: van 37 naar 77 advocaten (108%) 
2. Greenberg Traurig: van 46 naar 76 advocaten (65%)
3. Kirkland & Ellis: van 169 naar 217 advocaten (28%)

De drie US kantoren met de meeste lateral hires in Londen in 2017:
1. Reed Smith — 13
2. Goodwin Procter — 9
3. Greenberg Traurig — 7

De vijf grootste US kantoren in Londen naar aantal advocaten per 1 january 2018:
1. Baker McKenzie — 384
2. White & Case — 370
3. Latham & Watkins — 335
4. Reed Smith — 317
5. Kirkland & Ellis — 217

    | Mail de redactie | Print