AKD en Olym begeleiden investering in producent van 3D-printers Ultimaker

Ultimaker, marktleider in het high-end segment van 3D-printers, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan NPM Capital. De investeringsmaatschappij zal het in 2011 opgerichte bedrijf van groeikapitaal voorzien. Als juridisch adviseurs waren AKD en boutique kantoor Olym betrokken.

Het team van AKD dat Ultimaker bij de transactie adviseerde, bestond onder andere uit Erwin Rademakers, Jeroen Pop, Michiel Melief en Joost Houdijk. NPM Capital liet zich adviseren door Marcel van de Vorst van de vorige jaar gestarte boutique Olym Advocaten in Amsterdam. De grootte van de investering door NPM is niet bekend gemaakt.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Ultimaker een explosieve groei doorgemaakt. Met kantoren in Nederland en de VS heeft het bedrijf een wereldwijd distributienetwerk opgebouwd, met verkooppunten in meer dan honderd landen. Belangrijke klanten zijn werkzaam in diverse sectoren, waaronder product design, engineering, onderzoek, maakindustrie en onderwijs.

Dankzij de investering van NPM Capital - het investeringsfonds van het concern SHV van de familie Fentener van Vlissingen - kan Ultimaker haar productontwikkeling versnellen en verder investeren in verkoopkanalen, marketing en research & development. De verkopende aandeelhouders blijven met een minderheidsbelang participeren.

 

    | Mail de redactie | Print