Column

20 sep 2017

Ik beweer soms dat ik cabaretier ben. Ik kreeg deze neiging voor het eerst op de middelbare school. Ik vertelde het zo regelmatig dat ik op een gegeven moment daadwerkelijk werd geboekt voor een optreden. Mijn oude vader zat op de eerste rij. Hij snurkte zo hard dat ik er ‘iets mee moest’.

13 sep 2017

Heeft u ‘m gezien, de glossy Mr. Lifestyle die vorige week werd meegezonden met de reguliere glossy Mr.? Onder de noemer van het blad Mr. kreeg u een 75 pagina’s tellende dode bomen-folder meegestuurd die blijkens het summiere colofon geheel buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Mr. tot stand is gekomen. Mr. is zodoende het vehikel om twee maal per jaar een karrevracht pure commercie bij de lezer over de drempel te kunnen mikken.

06 sep 2017

Voor het geval dat u het gemist heeft, en die kans is niet denkbeeldig: Bram Moszkowicz overweegt een terugkeer in de advocatuur. Interessante timing van dit ballonnetje: augustus, de tijd dat half Nederland op apegapen ligt aan de Middellandse zee en omstreken. Ook interessant: hij overweegt het slechts, en het komt pas over een jaar echt aan de orde.

30 aug 2017

Disclaimer: ik houd mezelf het recht voor om het oneens te zijn met wat ik opschrijf, en vaak ben ik dat ook. Mijn mening verandert regelmatig. Dat is de prijs die je betaalt voor nieuwsgierigheid, tolerantie voor niet-weten, ruimte in de geest maken voor ambiguïteit, paradox en conflicterende informatie. Ook doe ik een poging tot het openhouden van het hart, en waardeer ik zelfspot en humor. Ik ben niet mijn mening.

23 aug 2017

Toen ik student-stagiaire bij Nauta was, mocht ik mee naar een kort geding in Haarlem. Waar het over ging ben ik vergeten, maar ik herinner me de zinderende spanning, de verbroedering met de cliënt, het gevoel dat wat hier gebeurde van onnoemelijk belang was. Na afloop – de adrenaline vloeide nog rijkelijk door onze aderen – nam de cliënt ons mee voor een lunch bij hem thuis.

16 aug 2017

“Dames en heren, dank voor jullie komst. En welkom bij deze eerste Assessment Niet-Leerbare Vaardigheden. Mijn naam is Nico Ietzsche. Bij de Nederlandse Orde van Advocaten ben ik belast met het bewaken van de…. eh …. zeg maar kwalitéit van de instromers in de advocatuur.

09 aug 2017

Ik weet het nog goed. We waren net aangekomen in Dubai waar ik twee jaar zou wonen met mijn gezin voor het werk van mijn man. Onlangs bevallen van mijn eerste zoontje en niet helemaal overtuigd van dit buitenlandavontuur – hoe moest dat nou met mijn carrière? - opende ik mijn laptop.

02 aug 2017

Het is augustus en in de City of Londen is het bloedheet. In de tube probeer ik mezelf zo klein mogelijk te maken om de oksels van finance types, hangend aan rubberen lussen, te vermijden. Dat lukt niet altijd. Ik vraag me af of het volgend jaar rustiger wordt, en het jaar daarop ook. Want als ik om me heen kijk lijken de meeste finance expats die ik ken verhuisplannen te maken. Uit noodzaak: ze volgen hun baan naar Frankfurt, of uit principe: het VK voelt niet meer als de open multiculturele samenleving die het ooit beloofde te zijn. 

26 jul 2017

Het zijn woelige tijden voor Nederlandse advocatenkantoren. Ga maar na: De Breij Evers Boon wordt opgesplitst, Höcker is al opgesplitst, net als iets langer geleden Hekkelman. Cees en UdinkSchepel werden onlangs nieuwe combinaties na een fusie, Dentons en Fieldfisher maakten hun langverwachte landing in Nederland en Kennedy Van der Laan, Damsté en De Haan openden vestigingen in respectievelijk Eindhoven, Amsterdam en Schiphol.

19 jul 2017

Zitten twee partners in de kroeg. Zegt de een tegen de ander: “He vogel, hoe gaat het?” “Best. Net mijn consultant op bezoek gehad. Ik moet NU innoveren zegt ie. Want anders…”

Pagina's

Subscribe to Column