De Brauw, Allen & Overy, Van Doorne betrokken bij investering in micro precision fabrikant

De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Van Doorne kwamen recentelijk in actie bij een van de jongste investeringen van Gilde Buy Out Partners. De Investeringsmaatschappij heeft van Investcorp alle aandelen verworven in Veco Precision, fabrikant van metalen micro precisie onderdelen. De dealwaarde is niet openbaar gemaakt.

Het in Eerbeek gevestigde Veco Precision B.V. levert wereldwijd ultradunne micro precisie onderdelen aan innovatieve hi-tech bedrijven (o.a. automotive, medische bedrijven). Veco bedient zich voor de productie van deze materialen van electroformeer-, laser- en ets-technologie├źn. Het in 1934 opgerichte bedrijf telt wereldwijd 350 medewerkers. De uiterst dunne onderdelen worden toegepast voor de productie van bijvoorbeeld espressozeefjes, folies in scheerapparaten, verstuivers voor medicijnen en inktpatronen.

Verkoper Investcorp deed een beroep op Allen & Overy en liet zich adviseren door Annelies van der Pauw en Max van Merrienboer. Van Doorne adviseerde het management van Veco Precision: het team bestond uit Onno Boerstra (lead partner), Sjoerd Stokmans en Ellen de Kok. Gilde Buy Out Partners werd voor deze deal juridisch begeleid door De Brauw Blackstone Westbroek. De samenstelling van het team is nog niet bekendgemaakt.

    | Mail de redactie | Print