De Brauw, Stibbe, Loyens & Loeff, deBreij begeleiden Amerikaanse overname Bugaboo

Bugaboo, Nederlands fabrikant van kinderwagens en rolkoffers, wordt overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Bain Capital. Een stoet aan Nederlandse advocatenkantoren mocht aantreden om de betrokken partijen te adviseren: De Brauw Blackstone Westbroek, Stibbe, Loyens & Loeff en deBreij begeleiden de deal.

Als Nederlands juridisch adviseur van koper Bain Capital trad De Brauw Blackstone Westbroek op, met een team bestaande uit Arne Grimme, Lennard Keijzer (lead partners), Henk van Ravenhorst, Denise Kromwijk, Roel de Jong en Marjolein Flipse. Daarnaast liet Bain Capital zich voor financieel advies bijstaan door Barclays en ABN AMRO.

Bugaboo en zijn management werden geadviseerd door Stibbe, om precies te zijn door Fons Leijten (teamleader), Jeroen Smits, Robert-Jan Dekkers, David de Groot en Lotte Boon. De twee oprichters deden ieder een beroep op een eigen advocatenkantoor voor advies over de deal, te weten deBreij (Joris Boon (lead), Merel de Groot en Albertine Bresters adviseerden Eduard Zanen) en Loyens & Loeff (Herman Kaemingk, Anke van Holthe en Narda Kooij adviseerden Max Barenbrug).

Verder trad Rabobank nog op als financieel adviseur voor de aandeelhouders van Bugaboo, met een team bestaande uit Willem Boezen, Yvonne Rooijakkers, Michel Cijsouw, Victor Sperling, Aaron van Gils en Hanneke Kamphuis.

Volgens berichtgeving in het Financieele Dagblad over de transactie betekent de Amerikaanse overname van Bugaboo het einde van een slepend conflict tussen de oprichters over de te varen koers van het bedrijf. Een van hen, Max Barenbrug, blijft na de overname als creatief directeur verbonden aan de overneming. De waarde van de overname is niet openbaar gemaakt.

Bugaboo werd in 1999 opgericht, is gevestigd in Amsterdam en telt circa 1.300 medewerkers. De kinderbuggy’s en andere producten worden inmiddels in ongeveer vijftig landen verkocht. De Bugaboo-kinderwagen werden niet lang na de oprichting van het bedrijf in de VS populair toen een exemplaar opdook in de tv-serie Sex and the City. Onder andere popzangeres Madonna en koningin Máxima werden ermee gezien.

Kijk voor een overzicht van deze deal in de OverFusies-databank.

 

    | Mail de redactie | Print