Digitaal erfgoed deal: deBreij en CORP. adviseren bij investering Picturae

Picturae, een softwareleverancier voor het digitaliseren, beheer en de opslag van digitaal cultureel erfgoed en (natuur)historisch materiaal, ontvangt een miljoeneninvestering van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal. Advocatenkantoren De Breij en CORP. mochten aantreden voor juridisch advies.

Picturae ontwikkelt naast software voor de digitalisering van bijvoorbeeld film, foto’s en manuscripten tevens websites voor de online ontsluiting van het gedigitaliseerde materiaal. Ook beschikt het bedrijf over een collectiebeheersysteem (Memorix Maior) en een crowdsourcing-platform (Velehanden).

Het management van Picturae en Karmijn Kapitaal nemen het bedrijf over van de huidige aandeelhouders. Het bedrijf uit Heiloo, dat binnenkort verhuist naar Heerhugowaard, gebruikt de investering voor technologische innovatie en om internationale groeiambities waar te kunnen maken. De onderneming heeft al een vestiging in New York en een productielocatie in Montpellier. Belangrijke klanten zijn onder anderen het Stadsarchief Amsterdam, Unesco, het Smithsonian Institution en het Van Gogh Museum.

Karmijn Kapitaal en het management van Picturae werden voor de transactie bijgestaan door een team van deBreij, bestaande uit Joris Boon (lead), Merel de Groot, Pieter Spuijbroek en Maurits Hofman. CORP. stond aan de zijde van de aandeelhouders van Picturae: juridisch advies was afkomstig van Paul van den Belt.

 

    | Mail de redactie | Print