Doe mee aan het onderzoek Werken in de Advocatuur

Voor het derde jaar op rij onderzoeken organisatieadviesbureau Berenschot en uitgever Sdu hoe advocaten hun werk en hun inkomen ervaren. Helpt u ons? Vul de online enquête Werken in de Advocatuur in en maak kans op een gratis Sdu Commentaar naar keuze.

Uit het vorige onderzoek Werken in de Advocatuur (december 2016) bleek dat een vrij grote groep van advocaten zich in financiële zin ondergewaardeerd voelt: ruim 40% van de respondenten acht zich minder of zelfs veel minder dan marktconform beloond. We constateerden dat dit ongetwijfeld te maken heeft met het voortdurend onder druk staande stelsel van gefinancierde rechtsbijstand. Ook dit jaar zijn weer verschillende onderzoeken verschenen waaruit blijkt dat het standaardbeeld dat veel mensen hebben van advocaten – veelverdieners aan de Amsterdamse Zuidas – lang niet altijd klopt.

Een andere opvallende bevinding van vorig jaar: 13% van de respondenten zei toen zich zorgen te maken over de opkomst van de ‘digitale advocaat’. Het jaar daarvoor was dat slechts 3%. Opnieuw een aanwijzing dat advocaten minder zorgeloos door het leven gaan dan je wellicht op het eerste gezicht zou vermoeden.

Het onderzoek Werken in de Advocatuur brengt als zodanig belangrijke nuances aan in het beeld dat mensen hebben van advocaten en de advocatuur. Daarom is uw medewerking ook zo belangrijk!

Hoe staat het met het werk in de advocatuur?
Komen de verwachtingen omtrent bijvoorbeeld het inkomen uit? Wat is voor u het belangrijkst: de sfeer en collegialiteit op kantoor, ruimte voor ondernemerschap of deelname in de winstdeling? Vul de enquête Werken in de Advocatuur 2017 hier in. De resultaten verschijnen dit najaar in een Special van het online Advocatie Magazine. Een papieren exemplaar wordt per post naar u toegestuurd.

Is dit bericht ook interessant voor uw collega('s)? Stuur het dan door! Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

JA, IK DOE MEE!

 

    | Mail de redactie | Print