Linklaters en Clifford Chance begeleiden Franse overname Alliander-dochter Allego

Netwerkbedrijf Alliander heeft dochteronderneming Allego, ontwikkelaar van oplaadpunten voor elektrisch vervoer, verkocht aan de Franse belegger Meridiam. Alle activiteiten en het personeel zijn overgenomen door de Fransen. Voor juridisch advies deden de betrokken partijen een beroep op Linklaters en Clifford Chance.

Allego is een van de leidende spelers in Europa als het gaat om de ontwikkeling van oplaadpunten voor elektrisch vervoer. Het bedrijf kan diverse gemeenten, provincies, bedrijven en vervoersmaatschappijen tot de klantenkring rekenen. Allego heeft inmiddels ruim 8.000 laadpunten gerealiseerd en is actief in zes Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem.

De onderneming, inclusief alle medewerkers, is per 1 juni in zijn geheel overgegaan naar Meridiam. Deze Franse beleggingsonderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling, financiering en het beheer van langlopende en duurzame infrastructuurprojecten. “Meridiam past als internationale lange-termijninvesteerder in infrastructuur zeer goed bij de activiteiten van Allego en positioneert het bedrijf uitstekend voor de volgende fase van snelle internationale groei,” zegt Alliander-CEO Ingrid Thijssen in de Gelderlander. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Linklaters in Amsterdam adviseerde Alliander bij de verkoop: het team onder leiding van partner Pieter Riemer bestond uit Anouk Oosterom, Tom Reker, Vincent Gerlach, Jill Reijnen, Maikel van Wissen, Guido Portier, Carolien Lode, Joost Rompen en Carlet Stubenrouch. Verder werd Alliander voor deze overname bijgestaan door financieel adviseur Drake Star.

Een internationaal team van Clifford Chance begeleidde de transactie voor Meridiam. De leiding was in handen van partners Benjamin de Blegiers, Gilles Lebreton (beide Clifford Chance Parijs) en Jeroen Thijssen (Clifford Chance Amsterdam). Het Nederlandse team bestond verder uit Pieter Leefers, Job van Hooijdonk, Carlijn Tenge, Mark Jan Arends, Kyra Geerts, Floris van den Bult, Wijnanda Rutten, Bart Bootsma, Michiel Sunderman en Daan Smole.

 

    | Mail de redactie | Print