Nieuwe Uitdaging bij... De Brauw Blackstone Westbroek, La Gro en KienhuisHoving

De Brauw Blackstone Westbroek heeft per 1 februari arbitrage-advocaat Matthias Kuscher (foto) tot partner benoemd. Nieuwe advocaat-partners zijn er ook bij La Gro, Cox Ten Bruggencate en Keijser Van der Velden, terwijl verder onder meer Bird & Bird en KienhuisHoving melding maken van nieuwe gezichten. Ook zijn er twee nieuwe kantoren geopend, in de Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Matthias Kuscher is per 1 februari 2018 benoemd tot partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, het kantoor waar hij sinds september 2012 werkt. Hij is gespecialiseerd in internationale arbitrage en procedures, en in het bijzonder in complexe geschillen tussen particuliere partijen en overheden. Hij trad eerder op in internationale procedures inzake energie, infrastructuur, bouw en intellectueel eigendom. 

Panc van KooijPanc van Kooij is sinds 1 januari 2018 partner bij La Gro Advocaten. Hij is advocaat sinds 1992 en was vanaf 1999 partner bij Debije Van Kooij Advocaten in Rotterdam. Van Kooij is werkzaam op het terrein van financiering, zekerheden, insolventie- en ondernemingsrecht. Tot zijn cliënten behoren institutionele beleggers, banken en ondernemers. 

Jacco van de MeentJacco van de Meent sluit zich vanaf 1 februari 2018 als partner aan bij Cox Ten Bruggencate Advocaten in Amsterdam. Hij komt over van Van Traa in Rotterdam, waar hij zeventien jaar werkte. Van de Meent is gespecialiseerd op het gebied van verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zijn praktijk richt zich met name op brand-, aansprakelijkheids- en transportverzekeringen, waarbij hij nationale en internationale verzekeraars, maar ook makelaars en verzekerden bijstaat.

Maarten VerrestMaarten Verrest is per 16 januari 2018 toegetreden als partner bij Keijser Van der Velden, een kantoor gespecialiseerd in financieel recht. Na elf jaar te hebben gewerkt bij de AFM, besloot hij terug de advocatuur in te gaan. Hij richt zich bij Keijser Van der Velden onder meer op handhaving en compliance, personentoetsingen, vergunningen en vrijstellingen, investment management en marktmisbruik.

Mariska van de SandeMariska van de Sanden keert per 1 februari 2018 terug bij de Nederlandse vestiging van internationaal advocatenkantoor Bird & Bird. Zij is gespecialiseerd in het EU & mededingingsrecht en was hiervoor ruim een jaar werkzaam bij Houthoff. Eerder werkte Van de Sanden van begin 2013 tot oktober 2016 bij Bird & Bird.

Marlies KnookMarlies Knook versterkt vanaf 1 februari 2018 als senior advocaat-medewerker de praktijkgroep Vastgoed – en in het bijzonder de sectie Bouwrecht – van KienhuisHoving in Enschede. Knook werkte de afgelopen twintig jaar bij JPR, eerst op de vestiging in Groenlo en aansluitend in Doetinchem. 

Marc van RijnsoeverSinds 1 januari is advocaat Marc van Rijnsoever verbonden aan de praktijkgroep Ondernemingsrecht van KienhuisHoving. Hij versterkt de sectie Mergers & Acquisitions (M&A). Van Rijnsoever begon zijn loopbaan bij KPMG Meijberg en werkte aansluitend enige tijd bij Ernst & Young Tax Advisors. In 2013 stapte hij over naar de advocatuur en werkte hij als M&A-advocaat bij HVG Law.

Karien LagrouwSinds 1 januari 2018 maakt advocaat Karien Lagrouw deel uit van het gespecialiseerde Vastgoedteam van TeekensKarstens in Leiden. Het team bestaat uit 17 professionals, waaronder partner Fleur Spijker, met wie Lagrouw eerder samenwerkte bij het toenmalige Boekel de Nerée. Ook was Lagrouw in het verleden ruim vijf jaar werkzaam bij Kennedy Van der Laan en was ze verbonden aan de Universiteit Leiden.

Nieuwe kantoren
Elisa BanheimPriscilla de HaasBegin dit jaar is in Rotterdam De Haas Advocaten gestart, een advocatenkantoor gespecialiseerd in fiscale zaken, ondernemingsstrafrecht en tuchtrecht. Oprichtster is Priscilla de Haas (foto rechts), specialist op het gebied van het fiscaal (straf)procesrecht en eerder verbonden aan de kantoren Hertoghs en De Bont. Per 1 februari voegt Elisa Benhaim (foto links) zich als partner bij het kantoor. Zij richt zich als advocaat onder meer op milieu, arbeidsongevallen en fraudezaken en was eerder negen jaar werkzaam bij Sjöcrona van Stigt. Een derde advocaat bij De Haas is Pieter de With, gespecialiseerd in fiscaal recht.

Duco BlijdensteinJoannes de BontNieuwe finance boutique Bond Advocaten opent op 1 februari 2018 in Amsterdam haar deuren. De oprichters zijn Roger van Buuren, Joannes de Bont (foto rechts) en Duco Blijdenstein (foto links). De partners zijn allen ervaren specialisten op het gebied van financieringen en zekerheden en waren eerder werkzaam bij kantoren als Clifford Chance, Loyens & Loeff, Stibbe en Norton Rose. Bond Advocaten richt zich in eerste instantie op de midmarket financieringen in het algemeen en overname- en projectfinancieringen in het bijzonder.

    | Mail de redactie | Print