Nieuwe Uitdaging bij... DLA Piper, Straatman Koster, Bird & Bird en vanState Advocaten

Jean Paul Dresen (foto) is overgestapt van Houthoff naar DLA Piper Amsterdam, waar hij Legal Director is geworden binnen de Tax praktijk. Verder melden de kantoren VanState en Straatman Koster de benoemingen van nieuwe partners. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

DLA Piper Amsterdam heeft per 1 februari 2018 Jean Paul Dresen aangesteld als Legal Director ter versterking van haar Tax praktijk. Dresen is afkomstig van Houthoff. Hij is gespecialiseerd in het adviseren over internationale fiscale vraagstukken in M&A-transacties. Hij staat daarbij zowel nationale als internationale private equity firma’s bij en heeft tevens ervaring in het fiscaal begeleiden van herstructureringen en advisering in insolventiezaken.

Angela MinderhoudAngela Minderhoud is per 1 januari benoemd tot partner Construction & Real Estate bij Straatman Koster in Rotterdam. Zij is sinds 1 maart 2014 werkzaam bij het kantoor en was daarvoor bijna zeven jaar verbonden aan Houthoff. Minderhoud is gespecialiseerd in het oplossen van bouw- en vastgoed gerelateerde geschillen en het opstellen en beoordelen van contracten. Ook heeft zij ruime ervaring met de juridische aspecten van Building Information Modelling. 

Paul HeijnsbroekVerder is per 8 januari 2018 Paul Heijnsbroek als advocaat verbonden aan Straatman Koster. Voor zijn overstap was hij ruim tien jaar werkzaam bij Houthoff in Rotterdam en Brussel, met name op het gebied van aanbestedings-, staatssteun- en mededingingsrecht. Zijn praktijk bestaat met name uit het adviseren en procederen over aanbestedingen en staatssteun.

Marianne Minnecré-Kracht Marianne Minnecré-Kracht is per 1 februari gestart als Principal Regulatory Counsel bij Bird & Bird. Zij gaat zich richten op het verder uitbouwen van de regulatory consultancy praktijk met een nationaal en internationaal team van regulatory consultants binnen de Tech & Comms sector van Bird & Bird. Hiervoor heeft Minnecré-Kracht diverse adviserende rollen vervuld, onder andere bij het Commissariaat voor de Media en de ACM.  

Ilse HarmsVastgoedadvocaat Ilse Harms is als partner toegetreden tot het Amsterdamse vastgoed- en bestuursrechtkantoor vanState Advocaten. Zij is de vierde partner van het kantoor. Zij werkte voorheen als advocaat bij HVG Law en AKD en specialiseerde zich in het bouw- en aanbestedingsrecht. Net als de drie andere partners van vanState bego zij haar loopbaan als stafjurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.  

Jonathan HuijtsVerder heeft Jonathan Huijts, tegenwoordig docent staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden, zich als onafhankelijk adviseur verbonden aan vanState Advocaten. Hij trad in 2013 als docent publiekrecht in dienst van de Universiteit Maastricht en was daar betrokken bij het vaardigheden- en het staats- en bestuursrechtelijke onderwijs.

Nadia AkabbouzNadia Akabbouz heeft zich verbonden aan LXA The Law Firm, waar zij het Corporate/M&A-team van het kantoor komt versterken. Zij was voorheen werkzaam als advocaat bij Reijnders Advocaten in Eindhoven met een focus op financiering & zekerheden en zorgplichtkwesties. Zij zal zich bij LXA toeleggen op het vennootschapsrecht en op ondernemingsrechtelijke transacties (met name Private Equity en M&A).  

    | Mail de redactie | Print