Nieuwe Uitdaging bij... Hekkelman, Fort, Van der Feltz en Davids Advocaten

Het laatste kwartaal van het jaar begint met nieuwe partnerbenoemingen bij de advocatenkantoren Hekkelman (Marjan Koelemeijer, foto), Fort, Baker McKenzie, Van der Feltz, Davids en Legaltree. Deze en andere nieuwe uitdagingen van deze week.


Marjan Koelemeijer is per 1 oktober 2018 benoemd tot salary partner bij Hekkelman Advocaten, waar zij de sectie ondernemingsrecht versterkt. Koelemeijer is gespecialiseerd in het adviseren over en procederen in ondernemingsrechtelijke geschillen (corporate litigation) en corporate governance.  Zij vertegenwoordigt hierbij de belangen van ondernemingen, aandeelhouders, bestuurders en commissarissen. Hiervoor werkte zij onder meer bij Simmons & Simmons en Banning. 

Dirk van den BergDirk van den Berg heeft zich per 1 oktober als partner aangesloten bij de vastgoed- en franchisepraktijk van Fort Advocaten in Amsterdam. Hij is sinds 1991 advocaat en was hiervoor ruim 18 jaar als partner verbonden aan BarentsKrans. Van den Berg heeft zich gespecialiseerd in vastgoedrecht, franchiserecht, huurrecht bedrijfsruimte en distributierecht. Hij adviseert een groot aantal ondernemers in de tankstationbranche, onder meer over contracten met oliemaatschappijen.

Don-Tobias JolDon-Tobias Jol heeft de overstap gemaakt van Deloitte naar Baker McKenzie Amsterdam, waar hij per 1 oktober 2018 partner Compensation & Benefits is geworden. Hij gaat deze praktijk opnieuw inrichten en integreren in de bredere global en Europese Reward-praktijk, meldt het kantoor. Jol was tot voor kort Director Executive & Equity Compensation bij Deloitte.  

Michelle de RijkeMichelle de Rijke is per 1 oktober partner geworden bij Van der Feltz Advocaten. Hiervoor was zij partner bij Bird & Bird. Op het snijvlak van public affairs en strategische juridische advisering begeleidt zij partijen bij veelal (politiek) gevoelige zaken en projecten die om creatieve en innovatieve oplossingen vragen. Zij adviseert bedrijven, decentrale overheden en belangenorganisaties in de hele keten van productie, transport en levering van energie met een focus op het proces van de energietransitie.

Carolien van WeeringLegaltree viert het 10-jarig bestaan met de terugkeer van advocaat Carolien van Weering, die zich opnieuw aansluit als partner. In 2017 en 2018 volgde zij de opleiding tot rechter. Terug op het Legaltree-kantoor in Leiden behandelt zij zaken op het gebied van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met betrekking tot letselschades, beroepsaansprakelijkheid, fraude, polisgeschillen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. 

Joris BoddaertDavids Advocaten heeft Joris Boddaert op 1 oktober 2018 benoemd tot partner. Hij richt zich op ondernemings(proces)recht, faillissementsrecht en internationaal privaatrecht. Zijn niche is de bijstand van internationale cliënten bij de behartiging van hun belangen in Nederland. Daarnaast treedt Boddaert geregeld op als door de rechtbank benoemde faillissementscurator.

Vanessa LiemVanessa Liem versterkt sinds 1 oktober als counsel het team Sanctierecht & Interne Onderzoeken bij Van Doorne. Zij zal zich in het bijzonder bezighouden met de verdere uitbouw van de onderzoekspraktijk en richt zich daarnaast op toezicht, handhaving en compliance. Liem werkte eerder als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en als legal counsel bij Heineken.

Friederieke HenkeFriederike Henke versterkt sinds 10 september de German Practice van Buren op het kantoor in Amsterdam. Henke, die zowel in Nederland als Duitsland beëdigd advocate is, is gespecialiseerd in (inter)nationaal ondernemingsrecht, fusies en overnames, financieringen en reorganisaties en herstructureringen. Zij adviseert zowel multinationals als middelgrote ondernemingen in transacties en procedures als bij hun dagelijkse juridische werkzaamheden. Zij werkte eerder bij de advocatenkantoren Blenheim, Van der Steenhoven en Guldemond.

Nino BruggersDVAN Advocaten verstevigt met de komst van advocaat Nino Bruggers de expertise op het gebied van levensmiddelenrecht en mededingingsrecht. Bruggers is gespecialiseerd in Nederlandse en Europese regulering, in het bijzonder in de sectoren agri, food, tabak, gaming en retail. 

 

    | Mail de redactie | Print