Nieuwe Uitdaging bij... Van Doorne, Stibbe, Clifford Chance, Boels Zanders en De Brauw

Het is de tijd van het jaar waarin Zuidas-kantoren nieuwe partners en promoties onthullen. Zowel Stibbe als Van Doorne melden nieuwe partnerbenoemingen, evenals elders in het land Bird & Bird en Boels Zanders. Verder melden Stibbe en De Brauw Blackstone Westbroek een reeks counselpromoties. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

Bas van Zelst (hoofdfoto) is benoemd tot partner bij van Van Doorne. Hij zal zich gaan richten op het uitbouwen van de arbitragepraktijk. Van Zelst is sinds begin 2012 werkzaam bij Van Doorne. Hij heeft veel ervaring met het voeren van en adviseren over nationale en internationale commerciële arbitrage en daarmee verband houdende procedures voor de overheidsrechter. Ook is hij hoogleraar Dispute Resolution & Arbitration aan Maastricht University.

Floris ten HaveStibbe benoemt per 1 januari 2019 Floris ten Have (mededingingsrecht, Amsterdam) en Julien Bogaerts (corporate en finance, Brussel) tot partner. Floris ten Have adviseert vanuit de mededingingsrechtpraktijk in Amsterdam diverse industrieën over alle aspecten van dit rechtsgebied. Hij voert een brede internationale praktijk die het kartelrecht, fusiecontrolerecht en misbruik van machtspositie beslaat. Vorig jaar werd hij bestempeld als ‘Next Generation Lawyer’ in The Legal 500.

ulien BogaertsJulien Bogaerts begon zijn carrière bij Stibbe ruim tien jaar terug en is sindsdien uitgegroeid tot een erkend specialist op het gebied van complexe vennootschapstransacties en financieringen. Zijn expertise omvat internationale en nationale fusies en overnames, corporate governance en compliance, publieke overnames en kapitaalmarkten.

Li Wee TohJohan ZwemmerVerder heeft Stibbe in Amsterdam Li Wee Toh en Johan Zwemmer tot counsel benoemd, eveneens per 1 januari 2019. Li Wee Toh is werkzaam bij de energie- en industriepraktijk. Zij is een sectorspecialist met expertise in projectontwikkeling en complexe commerciële contracten. Johan Zwemmer is gespecialiseerd in individueel en collectief arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht.

Bas Boris VisserTitus de VriesBas Boris Visser (links) en Titus de Vries (rechts) worden per 1 januari 2019 Co-Managing Partners van Clifford Chance Amsterdam. Zij volgen Jeroen Ouwehand op, die onlangs tot wereldwijde Senior Partner van Clifford Chance is gekozen. Visser was al eerder managing partner van het kantoor en zal zijn functie als Global Head of Innovation and Business Change blijven vervullen. Titus de Vries – partner sinds 2013 – is het hoofd van de Financial Markets Group in Amsterdam.

Xander WynandsXander Wynands wordt per 1 januari 2019 benoemd tot partner bij Boels Zanders. Hij is sinds 2007 werkzaam bij Boels Zanders en geeft leiding aan het team Bestuursrecht. Hij heeft een brede publiekrechtelijke praktijk, met speciale aandacht voor contracteren met de overheid. Binnen deze praktijk ligt verder de nadruk op omgevingsrecht, subsidies, overheidsaansprakelijkheidsrecht, natuurbeschermingsrecht, sanctiebesluiten en bestuursprocesrecht. 

Kim HoefmanOsborne Clarke heeft recent twee nieuwe vastgoedspecialisten aangetrokken: Berend Zwart en Kim Hoefman versterken het Real Estate & Infrastructure team in Amsterdam. Advocaat-medewerker Kim Hoefman maakt de overstap naar Osborne Clarke vanuit Loyens & Loeff. Zij heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in vastgoedtransacties en huurrecht van woon- en bedrijfsruimten. 

Berend ZwartNieuwe Osborne Clarke-partner Berend Zwart werkte ruim tien jaar bij NautaDutilh en een kleine vier jaar bij Rechtstaete. Zwart heeft ruime ervaring op het gebied van commercieel vastgoed met een focus op acquisitie, huur en projectontwikkeling. Naast zijn transactie praktijk treedt hij ook op als adviseur in gerechtelijke procedures en arbitragezaken.

Michiel Wurfbain Michiel Wurfbain is per 1 december 2018 partner binnen de Corporate praktijk van Bird & Bird in Den Haag. Hiervoor werkte hij bij Simmons & Simmons. Wurfbain heeft meer dan twintig jaar ervaring in het vennootschapsrecht en is gespecialiseerd in grensoverschrijdende fusies en overnames, venture capital en private equity en kapitaalmarkt transacties. Hij heeft een speciale focus op de de life sciences sector. 

Felix ChorusFelix Chorus wordt per 1 januari 2019 partner bij De Koning Vergouwen Advocaten in Amsterdam. Chorus is gespecialiseerd in arbeidsrecht en heeft daarnaast een focus op aansprakelijkheidsrecht en tuchtrecht. Hij voert een brede proces- en adviespraktijk die zich richt op uiteenlopende sectoren zoals zorg, zware industrie, retail en horeca.

Boudewijn NielsBoudewijn Niels, in het verleden werkzaam als belastingadvocaat bij Allen & Overy en Linklaters, wordt per 1 januari 2019 tot partner benoemd bij Atlas Fiscalisten. Hij is sinds 2015 verbonden aan dit kantoor als advocaat-fiscalist, met een focus op M&A en private equity transacties.  

De Brauw Blackstone Westbroek benoemt Heather Giannandrea, Eva Schram, René van Tricht en Jan-Willem Meijer tot counsel per ingang van 1 januari 2019.

Heather GiannandreaHeather Giannandrea is gespecialiseerd in corporate law en fusies en overnames. Ze heeft geadviseerd in binnenlandse en grensoverschrijdende publieke en private fusies en overnames. Ook adviseerde zij in desinvesteringen en private equity-investeringen voor diverse corporate cliënten, private equity funds en commerciële banken. 

Eva SchramEva Schram is gespecialiseerd in Nederlands en Europees toezicht op de financiële markten en pensioenrecht. Zij adviseert banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenaanbieders over een breed scala aan toezichtzaken, waaronder hun gezonde en prudente bedrijfsvoering, zorgplicht, outsourcing en governance.  

Rene van TrichtRené van Tricht is gespecialiseerd in commerciële litigation en internationale arbitrage. Hij heeft ruime ervaring met geschillen over contracten en aansprakelijkheid, zowel bij de Nederlandse rechter als in (grensoverschrijdende) arbitrages. Ook heeft hij ervaring met complexe en grootschalige massaclaims en collectieve schadeclaims tegen nationale en internationale bedrijven.

Jan Willem MeijerJan-Willem Meijer is gespecialiseerd in corporate, commerciële en Supreme Court litigation. Hij treedt op namens Nederlandse en internationale financiële instituten en corporate cliënten. Voordat hij toetrad tot de praktijkgroep litigation, maakte Meijer deel uit van de Investment Management Group van De Brauw.

Carel van LyndenCarel van Lynden is per 1 december 2018 overgestapt naar de sectie Ondernemingsrecht van Ten Holter Noordam advocaten. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring als advocaat op het gebied van zeerecht en financiering. Zijn specialisaties zijn scheepsfinanciering, zeerecht in het algemeen en handelsrecht. Daarnaast heeft hij expertise in gedwongen verkopen en bunkers. Eerder was hij werkzaam bij AKD.  

Susanne JoostenSusanne Joosten, kandidaat-notaris bij Het Notarieel in Deventer, is op 4 december 2018 beëdigd als toegevoegd notaris in het protocol van notaris J.W. Kroes. Joosten is sinds augustus 2016 werkzaam in de sectie familierecht van Het Notarieel. Zij adviseert zowel particulieren als families en familiebedrijven, waarbij zij zich heeft gespecialiseerd in huwelijks- en vermogensrecht, erfrecht en nalatenschapsplanning.

Krishna van Zundert Verder heeft Het Notarieel in Zwolle recent kandidaat-notaris Krishna van Zundert (foto) verwelkomd. Hij werkte tien jaar bij Clifford Chance en geeft nu leiding aan de vastgoedsectie van Het Notarieel. Verder is Willemijn Joustra per 1 oktober bij Het Notarieel in Zwolle werkzaam als kandidaat-notaris en is Maartje Heerink sinds 10 september bij het kantoor aangesloten als kandidaat-notaris in Rijssen.

    | Mail de redactie | Print