Na ruim tien jaar aan de ontwikkeling ervan te hebben gewerkt, stelde Mini gisteren de volledig elektrische Cooper S E voor aan de verzamelde vakpers. Advocatie was aanwezig en proefde van de nieuweling, die zijn techniek grotendeels deelt met de BMW i3.

BMW heeft iets met grote coupés. Dat begon in 1968, met de komst van de CS, in 1975 gevolgd door de 6-serie. Die werd in 1989 afgelost door de 8-serie. De 8 bleef tien jaar in productie, waarna in 2003 diens spirituele opvolger verscheen in de vorm van een nieuwe 6. En omdat BMW zijn tradities graag in ere houdt, is er nu wederom een 8-serie ter vervanging van de 6. Advocatie reed met de kakelverse M850i Coupé.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Arbeidsrechtadvocaat Remke Scheepstra is partner bij Baker McKenzie in Amsterdam. Ze kookt graag uitgebreid voor veel mensen en verrast haar gasten dan met een mix van Zuid-Europese en Aziatische smaken. “Op die manier worden mijn gerechten krachtiger. Ik houd niet van ‘matte’ smaken.”

In het Australische binnenland kom je geen mens tegen en ben je op jezelf aangewezen. Terwijl arbeidsrechtadvocaat Annelies Blok er enkele dagen in haar eentje bivakkeerde, telde ze haar zegeningen. “Ik ben nogal een prater. Ik merkte dat het me rust gaf om mijn mond te houden.”

Wereldwijd is de helft van alle verkochte auto’s in het topsegment een SUV. Van een rage is dan ook allang geen sprake meer. Nu inmiddels merken als Lamborghini, Bentley en Rolls-Royce tot deze markt zijn toegetreden, mag het geen verrassing heten dat ook Maserati zich in het strijdgewoel mengt. Advocatie reed met de Levante.

Na een uitbundig huisfeest met drank, drugs en seks wordt Dolores versuft wakker en treft kort daarop haar vriendin levenloos aan in de huiskamer – met messteken om het leven gebracht, zo lijkt het. Dolores wordt al snel aangewezen als hoofdverdachte en na twee jaar is de zaak uitgegroeid tot een waar mediaproces. Welke mediastrategie trekt aan het langste eind in de film Acusada?

Vorig jaar nam Volvo afscheid van de inmiddels zeven jaar oude, maar nog altijd populaire V60. Met die auto was nuchter bezien weinig mis, maar ook de Zweden willen nu eenmaal opgestuwd worden in de vaart der volkeren. En omdat het kapitaalkrachtige moederbedrijf Geely bereid is fors te investeren, staat er nu een geheel vernieuwde V60 in de showroom.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Mayk Koria is als advocaat-medewerker verbonden aan de sectie ondernemings- en insolventierecht van Labré Advocaten in Amsterdam. Tijdens zijn rechtenstudie werkte hij fulltime als kok in een steakhouse. “Syriërs grillen graag en houden van groente. En van kruiden als komijn en sumak.”

Na een stormachtige ontwikkelingsfase, met talloze soap-achtige plotwendingen, zette de langverwachte Tesla Model 3 eind vorig jaar eindelijk voet aan Europese wal. Advocatie reed met deze ‘Tesla voor de massa’, die in alle opzichten grote indruk maakte.

Bob Vink vindt het moeilijk om zich te verbinden aan één omgeving en één activiteit. Daarom ging de Amsterdamse advocaat drie keer op sabbatical, en onderneemt hij zowel in Argentinië als op Mallorca. “Ik laat mijn koers niet bepalen door geld, rendement of de economie. Mijn belangrijkste drijfveer is the beauty of things.”