In onze serie Zuidas wilden we een wereld laten zien die onzichtbaar is voor outsiders. Wat doen die advocaten daar nou eigenlijk, op de Zuidas? ‘De advocaat’ blijft voor de gemiddelde televisiekijker vaak een nobel maar eendimensionaal begrip: de man of vrouw in glanzend zwarte toga met stijf geperste bef die dapper aantijgingen van de openbaar aanklager weerstaat en zo een Gutmensch uit de klauwen van justitie houdt. Het herstellen van ongelijke machtsverhoudingen dus.

Tesla lijkt permanent in het nieuws. Is het niet vanwege de voortdurende leveringsproblemen van de Model 3, dan is het wel om de ongenuanceerde Twitter-uitlatingen van CEO Elon Musk. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Opvallend genoeg lijken de controverses eerder iets toe te voegen aan de ‘magie’ van Tesla, dan dat het afbreuk doet aan de vraag. Tesla’s zijn simpelweg niet aan te slepen. Advocatie reed met de Model X, die in ons land zo’n 40% van de verkopen voor zijn rekening neemt.

Jop Floris was benieuwd hoe Afrika in werkelijkheid zou zijn. Om dat met eigen ogen te zien, reed hij met een vriend van Utrecht naar Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso. “Onze horizon is breder, maar ik vraag me af of er een Afrikaans woord bestaat voor burn-out.”

Voor mij is stress het gevoel dat je leven gedicteerd wordt door heel veel andere mensen. Door de cliënt, die mijn input echt gister nodig had. Door mijn baas, die zich afvraagt wat ik eigenlijk aan het doen bent? Hij heeft zijn memo nog steeds niet. 

In 2009 presenteerde BMW de 5-serie Gran Turismo: een hoge, coupé-achtige verschijning met – dankzij het onderstel van de 7-serie – zeeën van binnenruimte. En hoewel de 5 GT bepaald geen esthetisch hoogstandje was, waren de verkopen er niet minder om. Reden voor BMW om vorig jaar de opvolger te introduceren, waarbij gemakshalve het cijfer 5 plaatsmaakte voor 6.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Strafrechtadvocaat Michel de Klerk is de oprichter van De Klerk & Rozemeijer Advocaten in Velserbroek. Hij heeft een voorkeur voor de Franse keuken, en is registervinoloog. Om zijn wijnkennis op peil te houden, moet hij hard werken. “Soms proeven we in twee uur tijd wel honderd wijnen.”

Als je dronken leidinggevende in een kroeg aan je billen zit, dan is dat geen seksuele intimidatie, ook al hebben jij, en twee van je andere vrouwelijke collega’s, duidelijk gezegd dat jullie daar niet van gediend zijn en ging hij toch door. Terwijl je mannelijke collega’s toekeken.

Misschien is het u ontgaan, maar Kia is al lang niet meer die kiloknaller van weleer, die grossierde in geinige boodschappenwagentjes ‘voor weinig’. Het modellenportfolio doet heden ten dage niet onder voor welk ander merk dan ook, en de prijzen zijn navenant. Het enig dat nog ontbrak, was een echt vlaggenschip. Omdat de Koreanen graag als ‘premium’ geboekstaafd worden, is die omissie onlangs weggenomen. Maak kennis met de Kia Stinger.

Thomas van Hövell tot Westervlier reserveert jaarlijks een week voor de reisactiviteiten van de Orde van Malta. Zo vloog de Haagse advocaat naar Beiroet om Libanese gehandicapten een ‘feestweek’ te bezorgen. “Krijg je een kind met een gebrek, dan zien sommige Libanezen dat als een straf van god.”

De arbeidsmarkt groeit. In het laatste kwartaal van 2017 kwamen er 57.000 banen bij, de sterkste toename sinds 2008. Voor het eerst is er weer sprake van een ‘gespannen arbeidsmarkt,’ volgens het CBS. Maar als je wat beter kijkt, zie je een scheefgroei tussen jong en oud, tussen vast en flex.