In 2010 begon Citroën ineens de toevoeging ‘DS’ te gebruiken voor de high-end uitvoeringen van haar modellen. Sinds 2015 is DS echter een zelfstandig merk, zoals AMG dat is van Mercedes-Benz, Abarth van Fiat, of Polestar van Volvo. Waar echter alle andere submerken zich vol overgave richten op sportiviteit, zet DS zichzelf vooral in de markt als elegant-modieus. En ‘premium’, want dat is nu eenmaal de Pavlov-reactie van elke fabrikant. Advocatie reed met de vorig jaar geïntroduceerde DS 7 Crossback.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Marjolein Costers is partner bij Lux Advocaten in Haarlem en mede-eigenaar van fotogalerie Artfolly. De vastgoedrechtspecialiste streeft culinair perfecte – Sardijnse – composities na. “Ik vind dat een speenvarken aan het spit er erg cool uitziet.”

De BMW X4 begon zijn leven min of meer als experiment. Vier jaar na zijn introductie heeft de markt laten zien dat er grote behoefte bestaat aan deze Sports Activity Coupé. En dus kwam er een opvolger. Advocatie reed met de volledig nieuwe X4, die vooral moet concurreren met de Mercedes GLC Coupé.

Kan je over de Zuidas spreken zonder het over de werkomstandigheden te hebben? Theatervoorstelling Safaripark Zuidas neemt een kijkje achter de glazen façades om te zien hoe het er nu écht aan toegaat in het roemruchte zakendistrict. Het resultaat: een knotsgekke musical over helse targets, egocentrische people managers en een verknipte work-life balance.

Toen in mei We Are Here, de actiegroep van uitgeprocedeerde asielzoekers, een kantoorpand op de Zuidas kraakte, reageerde de Zuidas gelaten. Een enkeling sprak erover, maar het gros van de gesprekken ging nog steeds over de beurskoers, waar we gingen lunchen of wie we tegen waren gekomen op Happn.

Het is weer eens wat anders: in plaats van een SUV een sedan op de markt brengen. Peugeot deed het dit voorjaar, met de presentatie van de nieuwe 508 Berline. Waarbij de Fransen zich dan wel haastten te vermelden dat het hier een heuse vijfdeurscoupé betreft, zodat er toch een flinterdun cross over-sausje over zit. Want de schoorsteen moet natuurlijk wel blijven roken.

Vermaard strafpleiter Gerard Spong zit 40 jaar in het vak. Dit viert hij door met een theatervoorstelling door het land te trekken en bezoekers een kijkje in de keuken van zijn praktijk te bieden. Had hij dat niet beter in een collegezaal kunnen doen? Welnee, zijn show is een ware strafrechtexperience!

In de rubriek Mijn eerste pleidooi vertellen advocaten over de allereerste keer dat ze in de rechtbank het woord mochten voeren. In deze editie het pleitdebuut van jeugdrechtadvocaat Marije Jeltes, die recent haar praktijk neerlegde vanwege de bezuinigingen op de gefinancierde rechtsbijstand. Aan de eerste keer dat zij haar toga droeg, heeft ze letterlijk warme herinneringen.

Obama was in town. Samen met een aantal andere goeroe’s gaf hij adviezen aan managers, ondernemers, CEO’s, partners en wannabe’s. Ik was er niet bij. Ik ben wel bij andere seminars geweest. Met andere deskundigen. En andere luisteraars. Op de Zuidas wordt namelijk grof geld betaald om van iedereen betere leiders te maken, al was het maar je collega die naast je zit: zelfsturende teams.

Petra Chao zoekt graag uitersten op. Ze reisde van Finland via Rusland, Mongolië en China naar Vietnam en tijdens haar kloostertrip door Japan ontdekte ze dat Japanners het begrip ‘ontspanning’ anders invullen dan wij. “Reizen verruimt je blik. Het maakt je ook creatiever in je argumentatie.”