Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Deze keer strafrechtadvocaat en mediator Klaartje Freeke, partner bij Freeke & Monster in Amsterdam en universitair gastdocent mindfulness in het recht. Ze kookt graag met kliekjes, en maakt alles zelf. “Ik vind het te gek om worsten te maken. Lekker frunniken met zo’n darm.”

Terwijl het zondag op de laatste dag van de Amsterdam FashionWeek vooral draaide om de herfst- en wintercollectie van 2017, maakt de gewone kantoorman of -vrouw zich rond deze tijd op voor het voorjaar. Tijd om zware breisels en oversized jassen te vervangen voor kleren waarvan je zin krijgt in lange zomerdagen.

Voor de vorm moest de familie Moszkowicz wel een poging wagen om uitzending van De maatschap te verhinderen. Toch moet je wel erg verzuurd zijn wil de amusementswaarde van De maatschap je ontgaan. Netflix had gemakkelijk een langlopende serie over het onderwerp kunnen maken.

Vanochtend maakte ik mijn vaste trip door de instagrams van vriendinnen, frenemy’s en van die shiny inspirerende fitgirls met een perfect leven die ik volg om mezelf te kwellen. Foto’s van de perfecte weekendbrunch en frisse strandwandelingen met de modelfamilie – die normaal vaste prik zijn op maandag – waren vervangen door feministische quotes en foto’s van deelnames aan de Women's March. Het wereldwijde protest van meer dan 1 miljoen vrouwen tegen de inauguratie van Donald ‘pussygrabber’ Trump.

SUV staat voor Sports Utility Vehicle, hetgeen van oorsprong inhoudt dat de auto in kwestie van zo’n beetje alle markten thuis moet zijn. Met de tweede generatie Q7 laat Audi die betekenis grotendeels los: terreinvaardigheid en sportiviteit zijn niet langer na te streven eigenschappen, voortaan gaat het om rust en comfort. Advocatie reed het paradepaardje uit de Q7-reeks, de plug-in-hybrid 3.0 V6 TDI e-Tron Quattro.

Voormalig Advocatie-columnist Max Wohlgemuth Kitslaar reed op de motor van Santiago de Chile naar New York op zoek naar winstgevende bedrijven met een sociale inborst. Hij kwam terug met nieuwe inzichten. “Advocatenkantoren kunnen bij studenten niet meer aankomen met ‘werk hard, dan word je Harvey Specter’.”

In 1993 stelde Jeep de Grand Cherokee aan het publiek voor, waarmee het een van de eerste luxe SUV’s was. Inmiddels zijn we aanbeland bij de achtste generatie. Advocatie reed de topuitvoering, de SRT-8, met niet minder dan 468 pk. Om maar meteen met het zuur te beginnen: de Jeep Grand Cherokee 6.4 Hemi V8 SRT 4WD A8, zoals de auto lekker to the point heet, kost € 171.545. Inclusief afleveringskosten, maar zonder extra’s.

Amerikaanse blondines, aspirant prinsessen en titeljagers hebben het zwaar. De leukste prins ter wereld is sinds deze week van de markt. Ja, we hebben het over Harry, prins Harry. William, de biljartbal formerly known as prince charming moest die titel al een jaar of tien geleden overdragen aan zijn roodharige broertje toen hij met het terugtrekken van zijn haarlijn op veel te vroege leeftijd een veel te stabiele relatie aanging met een veel te vrolijke vrouw.

Arend de Bakker is advocaat én reisleider bij een interkerkelijke reisorganisatie. Hij trekt het liefst met zijn groep door ruige berggebieden en kampeert bij voorkeur in het wild. “Op onze reizen moet je het onverwachte op de koop toe nemen.”

In RACE, een voorstelling van het Nationale Toneel, worden de advocaten van kantoor Lawson & Brown opgevoerd. De één wit, de ander zwart. Tel daar hun kersverse blanke cliënt bij op samen met het zwarte slachtoffer in een zedenzaak en het raciale mijnenveld is gelegd. RACE toont de heikele rassenkwesties van voor en achter de schermen van (Amerikaanse) procesvoering. Met humor, dat gelukkig wel.