Voor mij is stress het gevoel dat je leven gedicteerd wordt door heel veel andere mensen. Door de cliënt, die mijn input echt gister nodig had. Door mijn baas, die zich afvraagt wat ik eigenlijk aan het doen bent? Hij heeft zijn memo nog steeds niet. 

In 2009 presenteerde BMW de 5-serie Gran Turismo: een hoge, coupé-achtige verschijning met – dankzij het onderstel van de 7-serie – zeeën van binnenruimte. En hoewel de 5 GT bepaald geen esthetisch hoogstandje was, waren de verkopen er niet minder om. Reden voor BMW om vorig jaar de opvolger te introduceren, waarbij gemakshalve het cijfer 5 plaatsmaakte voor 6.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Strafrechtadvocaat Michel de Klerk is de oprichter van De Klerk & Rozemeijer Advocaten in Velserbroek. Hij heeft een voorkeur voor de Franse keuken, en is registervinoloog. Om zijn wijnkennis op peil te houden, moet hij hard werken. “Soms proeven we in twee uur tijd wel honderd wijnen.”

Als je dronken leidinggevende in een kroeg aan je billen zit, dan is dat geen seksuele intimidatie, ook al hebben jij, en twee van je andere vrouwelijke collega’s, duidelijk gezegd dat jullie daar niet van gediend zijn en ging hij toch door. Terwijl je mannelijke collega’s toekeken.

Misschien is het u ontgaan, maar Kia is al lang niet meer die kiloknaller van weleer, die grossierde in geinige boodschappenwagentjes ‘voor weinig’. Het modellenportfolio doet heden ten dage niet onder voor welk ander merk dan ook, en de prijzen zijn navenant. Het enig dat nog ontbrak, was een echt vlaggenschip. Omdat de Koreanen graag als ‘premium’ geboekstaafd worden, is die omissie onlangs weggenomen. Maak kennis met de Kia Stinger.

Thomas van Hövell tot Westervlier reserveert jaarlijks een week voor de reisactiviteiten van de Orde van Malta. Zo vloog de Haagse advocaat naar Beiroet om Libanese gehandicapten een ‘feestweek’ te bezorgen. “Krijg je een kind met een gebrek, dan zien sommige Libanezen dat als een straf van god.”

De arbeidsmarkt groeit. In het laatste kwartaal van 2017 kwamen er 57.000 banen bij, de sterkste toename sinds 2008. Voor het eerst is er weer sprake van een ‘gespannen arbeidsmarkt,’ volgens het CBS. Maar als je wat beter kijkt, zie je een scheefgroei tussen jong en oud, tussen vast en flex.

De Franse filosoof René Girard noemt het ‘het ongedifferentieerde’: een situatie waarin strijdende partijen elkaar belagen met hetzelfde geweld en dezelfde verwijten, waardoor ze nagenoeg identiek aan elkaar worden. We zien het gebeuren in de Libanese film The Insult, genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

In 2008 presenteerde Volkswagen de fraaie Passat CC, wat VW-lingo is voor Comfort Coupé. Vier jaar later kreeg de auto een facelift en ging hij opeens door het leven als Volkswagen CC. Hoe mooi ook, de CC wist zich niet te ontdoen van zijn burgerlijke Passat-nestgeur en werd dientengevolge nauwelijks verkocht. In 2014 verdween hij dan ook geruisloos van het toneel. Maar nu is er een opvolger, waarbij VW wenst te benadrukken dat de Arteon absoluut niets (!) met de Passat te maken heeft.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Als partner bij Kantoor Dreef in Apeldoorn voert Christa Dreef een algemene MKB-praktijk. Daarnaast is ze mede-eigenaar van receptensite en kookwinkel Koksland. Ze kookt internationaal en gebruikt bij voorkeur producten uit de buurt. “Ik werk liever drie uur in de boomgaard dan drie uur in de sportschool.”