Thomas van Hövell tot Westervlier reserveert jaarlijks een week voor de reisactiviteiten van de Orde van Malta. Zo vloog de Haagse advocaat naar Beiroet om Libanese gehandicapten een ‘feestweek’ te bezorgen. “Krijg je een kind met een gebrek, dan zien sommige Libanezen dat als een straf van god.”

De arbeidsmarkt groeit. In het laatste kwartaal van 2017 kwamen er 57.000 banen bij, de sterkste toename sinds 2008. Voor het eerst is er weer sprake van een ‘gespannen arbeidsmarkt,’ volgens het CBS. Maar als je wat beter kijkt, zie je een scheefgroei tussen jong en oud, tussen vast en flex.

De Franse filosoof René Girard noemt het ‘het ongedifferentieerde’: een situatie waarin strijdende partijen elkaar belagen met hetzelfde geweld en dezelfde verwijten, waardoor ze nagenoeg identiek aan elkaar worden. We zien het gebeuren in de Libanese film The Insult, genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

In 2008 presenteerde Volkswagen de fraaie Passat CC, wat VW-lingo is voor Comfort Coupé. Vier jaar later kreeg de auto een facelift en ging hij opeens door het leven als Volkswagen CC. Hoe mooi ook, de CC wist zich niet te ontdoen van zijn burgerlijke Passat-nestgeur en werd dientengevolge nauwelijks verkocht. In 2014 verdween hij dan ook geruisloos van het toneel. Maar nu is er een opvolger, waarbij VW wenst te benadrukken dat de Arteon absoluut niets (!) met de Passat te maken heeft.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Als partner bij Kantoor Dreef in Apeldoorn voert Christa Dreef een algemene MKB-praktijk. Daarnaast is ze mede-eigenaar van receptensite en kookwinkel Koksland. Ze kookt internationaal en gebruikt bij voorkeur producten uit de buurt. “Ik werk liever drie uur in de boomgaard dan drie uur in de sportschool.”

Voor wie My First Range Rover (de Evoque) is ontgroeid, maar de stap naar de veel grotere en vooral ook veel duurdere Sport te groot vindt, heeft Land Rover sinds vorig jaar de Range Rover Velar. Advocatie onderzocht hoe passend die oplossing is.

Er is veel over te doen geweest: acteur Kevin Spacey die vlak voor de première van All the Money in the World uit de film werd geknipt en werd vervangen door Christopher Plummer. Een meesterzet van regisseur Ridley Scott, want oudgediende Plummer steelt de show.

Een tas is behalve functioneel, ook het ideale accessoire om een zakelijke outfit stijl en kleur te geven. Een greep uit de trends deze winter: geometrische vormen, mini of juist maxi, nepbont, wit en rood. Perfect voor een lastminute kerstcadeau (aan jezelf).

Door het aanhoudende cross over-geweld dat de auto-industrie al jaren in zijn greep heeft, zouden we bijna uit het oog verliezen dat er ook nog zoiets is als een klassieke zakensedan. Opdat wij niet vergeten, reed Advocatie met de Renault Talisman, die de ondankbare taak heeft het Franse hoofdpijndossier Laguna uit het collectief geheugen te wissen.

Soms stop je heel veel moeite in een probleem, terwijl de enige oplossing ‘tijd' is. Je oma had gelijk, alles gaat voorbij. Nu huil je in je kussen, maar: this too shall pass. Waar heb ik het over? Vrouwen aan de top. In de board. Met macht, dikke salarissen, een uitgestelde kinderwens of juist een stel prestigepeuters onder leiding van een batterij nannies. Waar zijn ze? Nederland scoort lager dan Ruanda als het gaat om vrouwen in powerposities.