Na een uitbundig huisfeest met drank, drugs en seks wordt Dolores versuft wakker en treft kort daarop haar vriendin levenloos aan in de huiskamer – met messteken om het leven gebracht, zo lijkt het. Dolores wordt al snel aangewezen als hoofdverdachte en na twee jaar is de zaak uitgegroeid tot een waar mediaproces. Welke mediastrategie trekt aan het langste eind in de film Acusada?

Vorig jaar nam Volvo afscheid van de inmiddels zeven jaar oude, maar nog altijd populaire V60. Met die auto was nuchter bezien weinig mis, maar ook de Zweden willen nu eenmaal opgestuwd worden in de vaart der volkeren. En omdat het kapitaalkrachtige moederbedrijf Geely bereid is fors te investeren, staat er nu een geheel vernieuwde V60 in de showroom.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Mayk Koria is als advocaat-medewerker verbonden aan de sectie ondernemings- en insolventierecht van Labré Advocaten in Amsterdam. Tijdens zijn rechtenstudie werkte hij fulltime als kok in een steakhouse. “Syriërs grillen graag en houden van groente. En van kruiden als komijn en sumak.”

Na een stormachtige ontwikkelingsfase, met talloze soap-achtige plotwendingen, zette de langverwachte Tesla Model 3 eind vorig jaar eindelijk voet aan Europese wal. Advocatie reed met deze ‘Tesla voor de massa’, die in alle opzichten grote indruk maakte.

Bob Vink vindt het moeilijk om zich te verbinden aan één omgeving en één activiteit. Daarom ging de Amsterdamse advocaat drie keer op sabbatical, en onderneemt hij zowel in Argentinië als op Mallorca. “Ik laat mijn koers niet bepalen door geld, rendement of de economie. Mijn belangrijkste drijfveer is the beauty of things.”

Na het overdonderende succes van Tesla, en vooral het door de mondiale politiek vol inzetten op elektrificatie, haasten alle merken zich om met een zogeheten EV op de markt te komen. Enigszins verrassend schaarde Jaguar – over het algemeen niet het meest vooruitstrevende merk – zich onder de pioniers, door vorig jaar vanuit het niets met de i-Pace op de proppen te komen.

In 2010 begon Citroën ineens de toevoeging ‘DS’ te gebruiken voor de high-end uitvoeringen van haar modellen. Sinds 2015 is DS echter een zelfstandig merk, zoals AMG dat is van Mercedes-Benz, Abarth van Fiat, of Polestar van Volvo. Waar echter alle andere submerken zich vol overgave richten op sportiviteit, zet DS zichzelf vooral in de markt als elegant-modieus. En ‘premium’, want dat is nu eenmaal de Pavlov-reactie van elke fabrikant. Advocatie reed met de vorig jaar geïntroduceerde DS 7 Crossback.

Sommige advocaten zijn niet alleen meester in de rechten, maar ook meester in de keuken. Marjolein Costers is partner bij Lux Advocaten in Haarlem en mede-eigenaar van fotogalerie Artfolly. De vastgoedrechtspecialiste streeft culinair perfecte – Sardijnse – composities na. “Ik vind dat een speenvarken aan het spit er erg cool uitziet.”

De BMW X4 begon zijn leven min of meer als experiment. Vier jaar na zijn introductie heeft de markt laten zien dat er grote behoefte bestaat aan deze Sports Activity Coupé. En dus kwam er een opvolger. Advocatie reed met de volledig nieuwe X4, die vooral moet concurreren met de Mercedes GLC Coupé.

Kan je over de Zuidas spreken zonder het over de werkomstandigheden te hebben? Theatervoorstelling Safaripark Zuidas neemt een kijkje achter de glazen façades om te zien hoe het er nu écht aan toegaat in het roemruchte zakendistrict. Het resultaat: een knotsgekke musical over helse targets, egocentrische people managers en een verknipte work-life balance.