Kantoren

16 aug 2017

Wie zijn de Nederlandse advocaten die ver overzees hun vak uitoefenen? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over leven en werken als advocaat in een andere omgeving en de bijkomende (cultuur)verschillen. In slotaflevering 6: Femke Jansen, advocaat bij Lexwell op Sint Maarten. “Om hier te werken moet je niet op je mondje zijn gevallen.”

09 aug 2017

Voor het zoveelste boekjaar op rij heeft Baker McKenzie het eigen omzetrecord gebroken: de inkomsten van de global firm stegen in het financiële jaar 2016/2017 (juli t/m juni) met ruim 2% naar 2,67 miljard dollar. De profit per equity partner (PEP) komt uit op 1,3 miljoen dollar, meldt het kantoor op de eigen website.

02 aug 2017

Wie zijn de advocaten die de Nederlandse Zuidas-kantoren vertegenwoordigen in het buitenland? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over wonen en werken vanuit een buitenlandse metropool, de focus van hun kantoor aldaar en cultuurverschillen. In aflevering 5: Jessica Terpstra, partner van Houthoff Buruma in Londen.

02 aug 2017

Even telde het Freshfields Bruckhaus Deringer-hoofdkwartier twee managing partners, maar inmiddels is het er weer één. Nog geen anderhalf jaar na zijn aanstelling is Chris Pugh afgetreden als joint managing partner, volgens Legal Week mede door tegenvallende financiële resultaten. Het managementteam van het kantoor is sinds 1 januari 2016 gehalveerd.

26 jul 2017

Amerikaanse general counsel hebben gesproken: Jones Day mag zich dankzij een toppositie in een lijst met preferred law firms het meest geliefde en meest aanbevolen advocatenkantoor onder cliënten noemen. Dat blijkt uit een nieuwe editie van de Power Rankings, zoals deze maand gepubliceerd door de BTI Consulting Group.

26 jul 2017

Wie zijn de advocaten die de grootste Nederlandse kantoren vertegenwoordigen in het buitenland? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over werken in een buitenlandse metropool, de focus van hun kantoor aldaar en cultuurverschillen. In aflevering 4: Elizabeth van Schilfgaarde, finance partner van NautaDutilh in New York. “We doen hier supercoole dingen.”

24 jul 2017

Hertoghs Advocaten is een nieuwe, derde vestiging gestart in hartje Amsterdam, aan de Raadhuisstraat. Door de toenemende internationalisering van de praktijk werd het voor het kantoor belangrijk om ook in de hoofdstad aanwezig te zijn, aldus Mariëlle Boezelman (foto). Zij is een van de vijf advocaten van Hertoghs die voortaan in Amsterdam werkt.

12 jul 2017

De Breij Evers Boon splitst zich in twee advocatenkantoren: de M&A en litigation praktijken gaan per 1 januari 2018 verder als zelfstandige boutiques. M&A-partners Dennis de Breij (foto), Joris Boon, Laura Overes en Wytse Huidekoper gaan verder onder de naam DEBREIJ. Litigation partners Marcel Evers en Stein van Thiel starten samen met Ellen Soerjatin de litigation boutique Evers Soerjatin. De Breij: "Beide praktijken willen zich duidelijker profileren."

03 jul 2017

DLA Piper heeft zichzelf na een week hersteld van de gevolgen van de cyberaanval met Petya-ransomware, die het kantoor vorige week dinsdag wereldwijd tot en met afgelopen weekend verlamde. Zondagavond laat werd het e-mailsysteem terug online gebracht, waarna het herstel van andere IT-systemen volgde, aldus een update van 2 juli. Plaatselijke kantoren waren dagenlang onbereikbaar per e-mail of telefoon, inclusief de Nederlandse vestiging.

21 jun 2017

Fiévez Advocaten in Deventer en Daniels Huisman Advocaten, met vestigingen in Almelo en Enschede, gaan fuseren. Beide advocatenkantoren zochten al langer naar een partner om de krachten te bundelen. Per 1 juli 2017 is de fusie een feit, laat de nieuwe combinatie weten in een persbericht.

Pagina's

Subscribe to Kantoren