ThiemeMeulenhoff in Duitse handen: De Breij Evers Boon en Allen & Overy adviseren

Educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff is begin deze maand overgenomen door de Duitse uitgever en onderwijsaanbieder Klett Group. De Duiters kochten alle ThiemeMeulenhoff-aandelen van ING Corporate Investments. De Breij Evers Boon en Allen & Overy traden aan voor juridisch advies rond de transactie.

Het 225 jaar geleden opgerichte ThiemeMeulenhoff staat al lange tijd te boek als een van de grootste uitgevers van schoolboeken en digitale leermiddelen in Nederland. Sinds 2013 was de uitgeverij in handen van ING Corporate Investments, dat de aandelen eerder had overgenomen van mediaconcern NDC-VBK. Het is niet bekend wat de Klett Group betaalt voor de Nederlandse aanwinst.

Oude eigenaar ING Corporate Investments deed voor juridisch advies een beroep op Allen & Overy: het team bestond uit Jasper de Jong, Florentine Vos en Alexander Kiers. De Klett Group klopte aan bij De Breij Evers Boon: Dennis de Breij en Pieter Spuijbroek stonden de Duitse koper bij.

Met de nieuwe eigenaar en investeerder zet de uitgeverij een belangrijke stap in ‘het verder verstevigen en uitbouwen van haar positie als learning design-specialist’, zegt algemeen directeur Eric Razenberg in een persbericht. Klett Groep ziet met de overname de kans om haar aanwezigheid in de Europese markt verder te vergroten, aldus CEO Philipp Haussmann.

 

    | Mail de redactie | Print