Vijf advocaten van Clifford Chance naar Jones Day

Vijf advocaten van Clifford Chance stappen per 1 maart over naar Jones Day Amsterdam om daar de nieuwe Beleggingsfondsen en Vermogensbeheer praktijk te starten. Dit meldt Jones Day in een persbericht. Onder hen zijn twee partners: Quirine Eenhorst (foto) en Ate van IJlzinga, die respectievelijk 21 en 28 jaar verbonden waren aan Clifford Chance.

Met de komst van het Clifford Chance-team breidt Jones Day de global private equity en fund formation dienstverlening vanuit Amsterdam flink uit. De focus van de nieuwe praktijk ligt op het structureren, onderhandelen en documenteren (juridisch, fiscaal en regulatoir) van beleggingsfondsen, joint ventures, club deals, managed accounts, vermogensbeheer-overeenkomsten en andere beleggingsstructuren. 

De vijf nieuwe advocaten die de praktijk uitbouwen zullen geïntegreerd samenwerken met de bestaande corporate/M&A en tax praktijken van Jones Day, zowel binnen de Amsterdamse vestiging als internationaal. Eenhorst en Van IJlzinga adviseren met hun team onder andere gevestigde private equity spelers, onroerend goed-, infrastructuur- en debt-fondsen, hedge fund managers, grotere pensioenuitvoerders, institutionele investeerders, verzekeraars en banken, maar ook first time managers en niche investment firms. Het team bestaat verder uit Marierose Kouwenberg, Manuel Manders en Harmen Wielens.

Met de komst van het nieuwe team telt Jones Day Amsterdam circa vijftig advocaten.

 

    | Mail de redactie | Print