Advocaat ontkent aanranding

Advocaat Wilbert E., die verdacht wordt van aanranding en mogelijk verkrachting van een cliënte, ontkent dat hij zich heeft vergrepen aan de vrouw. E. stond gisteren terecht voor de rechtbank Utrecht en is vandaag op vrije voeten gesteld tot de zitting op 29 februari 2012.

Justitie liet tijdens de rechtzaak geluidsopnames horen, waaruit blijkt dat de vrouw gedwongen werd tot seks. De advocaat uit Nijmegen ontkent dat zijn stem te horen is, maar geeft wel toe dat die er erg op lijkt.

De zaak gaat 29 februari verder. De advocaat kwam vandaag op vrije voeten. Hij mag geen contact opnemen met de vrouw die de zaak aanspande. Ook mag hij voorlopig niet als advocaat werken. Volgens Omroep Gelderland barstte hij, toen hij dat hoorde, in snikken uit.

De Gelderlander schrijft dat volgens de verdachte door de aantijgingen zijn carrière als advocaat ten einde is. 'In tranen zei hij: "Dat is over, einde verhaal. Zelfs als u me met glans vrijspreekt, zou ik nooit meer een pleidooi kunnen houden voor uw rechtbank",' aldus het dagblad op haar website.

    | Mail de redactie | Print