Advocaten HBN Law en fiscalisten voormalig KPMG Meijburg & Co Caribbean gaan samen

Het Caribische advocatenkantoor HBN Law en fiscaal kantoor DCTL (voorheen KPMG Meijburg & Co. Caribbean) werken per 1 juni samen als HBN Law & Tax. Hiermee ontstaat de grootste juridische en fiscale dienstverlener in het Nederlands Caribisch gebied, aldus managing partner Eric de Vries, met tevens twee kantoren in Nederland.

Het nieuwe HBN Law & Tax telt meer dan vijftig advocaten en belastingadviseurs. Zij zijn werkzaam op kantoren in Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten. Ook beschikt het kantoor over vestigingen in Amsterdam en Rotterdam – de kleine Rotterdamse vestiging was oorspronkelijk van DCTL –. Inclusief ondersteunende medewerkers bestaat HBN Law & Tax uit meer dan honderd mensen.

In juridische zin is er geen sprake van een fusie, zegt De Vries desgevraagd, maar van een ‘overgang van mensen van DCTL naar HBN’. “We hebben al lange tijd een samenwerkende relatie met elkaar. Toen KPMG eind vorig jaar besloot zich terug te trekken uit het Caribisch gebied, besloten we de mogelijkheden tot een nauwe samenwerking te onderzoeken.” 

DCTL werd begin dit jaar de nieuwe naam van fiscaal kantoor Meijburg & Co. Caribbean, dat tot 2014 nog onder de vlag van KPMG viel. KPMG Accountancy Services op Curaçao ging eind vorig jaar op in EY, dat hiermee flink uitbreidde in het gebied.

Met de komst van de fiscalisten wil HBN Law & Tax volgens een persbericht ‘de dienstverlening aan cliënten verder optimaliseren en een aantrekkelijke organisatie blijven voor juridisch talent’. Ook wordt de ambitie uitgesproken om de praktijk in Nederland in de toekomst verder uit te breiden.

“Om als organisatie op juridisch-fiscaal gebied optimaal te blijven adviseren, zijn wij sterk afhankelijk van de aanwas van toptalent, bij voorkeur uit de Dutch Caribbean,” zegt Wendell Meriaan van DCTL. “Wij zijn nu de meest gewenste werkgever waar afgestudeerde juristen en fiscalisten zich verder kunnen ontwikkelen.”

 

    | Mail de redactie | Print