Advocatie

26 sep 2007

Of bent u de rust zelve in hectische tijden op kantoor?

Lees meer...
19 sep 2007

Per 1 september 2007 is Jeroen den Hartog werkzaam als of counsel bij Howrey in Amsterdam. Den Hartog is Europees en Nederlands octrooigemachtigde en heeft meer dan 20 jaar ervaring als in-house octrooigemachtigde bij chemieconcern DSM. Vanaf 2002 gaf hij als Corporate Patent Counsel leiding aan de octrooiafdeling van DSM en was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde DSM-octrooiportefeuille. Vanaf 2005 werkte hij als Senior Patent Counsel bij Mayer, Brown Row & May LLP.

Lees meer...
19 sep 2007

De onderwereld en bovenwereld hebben elkaar 'gezellig' ontmoet in Monaco tijdens een gala feestje in 2000 van Vastgoedhandelaar Chris Thunnessen. Het feestje is vastgelegd op de 'Monaco tapes'. Een bewijs volgens de NOS dat er inderdaad een verwevenheid is van de onderwereld en bovenwereld, waarin advocaten, notarissen en accountants een rol spelen. De Orde van Advocaten vindt dat de advocatuur hiermee in discrediet is gebracht.

Lees meer...
19 sep 2007

Tot grote verbazing van de redactie Advocatie.nl stond in het Advocatenblad een arbeidsmarktcampagne met een slogan van Holla Poelman Van Leeuwen, die wel heel erg veel leek op de slogan van Van Doorne. Waarom een soortgelijke slogan nemen en was Van Doorne hiervan op de hoogte?

Lees meer...
19 sep 2007

De strafzaak tegen Holleeder wordt het 'grootste proces van de eeuw' genoemd. Alle ogen zijn de komende maanden gericht op de bunker in Amsterdam waar Officier van Justitie Koos Plooij er alles aan doet om Holleeder achter de tralies te houden. Een echte 'crimefighter' zoals hij ook wel wordt genoemd. Diverse advocaten spelen uiteraard ook een belangrijke rol in het proces. Welke advocaten zijn bij dit geruchtmakende proces betrokken, zowel in het verleden als in het heden? Een korte weergave.

Lees meer...