Advocatie

24 okt 2007

Afgelopen weekend werd de finish bereikt tijdens de Race of the Classics for Young Professionals. Een spannende zeilrace op de Noordzee met meer dan 400 deelnemers en 16 historische zeilschepen zorgde voor spanning en sensatie op de hoge golven met windkracht 5 tot 6 op zee. Baker & McKenzie was de 'winnaar'onder de advocatenkantoren die meededen. Loyens & Loeff eindigde op de 13de plaats en AKD Prinsen Van Wijmen eindigde op de 15de plaats. De winnaar was het team van de ministerie van Economische zaken.

Lees meer...
24 okt 2007

Strafpleiter Michiel Pestman (Böhler Advocaten) is de advocaat van Nuon Chea, de rechterhand van Pol Pot die in de jaren zeventig meer dan 1,7 miljoen Cambodjanen heeft laten vermoorden. Pol Pot, inmiddels overleden, kwam in 1975 aan de macht en leidde de Rode Khmer, het meest gevreesde leger van Cambodja.

Lees meer...
24 okt 2007

De parlementaire advocaat is sinds twee jaar 'in het leven' geroepen door de Tweede Kamer. De Landsadvocaat bestond al, maar bij een parlementair onderzoek kan dezelfde advocaat niet ook nog eens voor de Tweede Kamer optreden, in verband met conflicterende belangen.

Lees meer...
16 okt 2007

Amerikaanse advocatenkantoren die niet genoeg vrouwen of etnische minderheden in dienst hebben, kunnen morgen door hun opdrachtgever worden gedumpt.

Lees meer...

15 okt 2007

In House Internationaal
Temidden van alle artikelen over de juridische afdelingen van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen die Voxius en KSU samen presenteren, is het wellicht aardig eens te kijken hoe er in de Verenigde Staten tegen de vraag wordt aangekeken: wat maakt een legal departement excellent? Op wat voor zaken focust een Amerikaanse 'In House Bij…'-aflevering? Ten slotte, het is een oude wijsheid, alles wat in de Verenigde Staten begint komt ooit ook hierheen.

Lees meer...
09 okt 2007

Uit onderzoek is gebleken dat stress een steeds grotere rol speelt in het ziekteverzuim van werknemers.
Hoe is dit binnen de advocatuur gesteld? In een serie van drie onderzoeken, wordt onderzocht hoe 'stressig' de advocatuur in Nederland is en welke factoren daarbij een rol spelen.
Doe mee aan het onderzoek welk door Advocatie.nl, RaymakersvdBruggen en Stressbalance wordt gehouden.

Lees meer...
09 okt 2007

De straatvechters van Milberg Weiss haalden miljarden op voor gedupeerde beleggers. Maar nu is het Amerikaanse advocatenkantoor zelf middelpunt van een juridische wervelstorm.

Lees meer...
03 okt 2007

DLA Piper zet de puntjes op de i wat betreft de plannen voor een volledige financiële integratie, zodat er een goedkeuring komt op een voorgesteld model voor een global partnerschap in de eerste helft van 2008.

Lees meer...
03 okt 2007

Is de titel van het tweede gedeelte van het onderzoek: Advocaten en Stress.
In deel II wordt de invloed van uw werkomgeving in kaart gebracht in hoeverre dit stressvol is voor u als advocaat. Doe mee aan het tweede onderzoek welk door Advocatie.nl, RaymakersvdBruggen en Stressbalance wordt gehouden.

Lees meer...