Advocatie

30 dec 2008

Verassend…U bent voornamelijk geïnteresseerd in geld, de concurrentiepositie van uw kantoor en de restcategorie "andermans leed". Verder scoorde een hilarisch artikel over het bizarre gedrag van een ex-collega bijzonder goed. Lees hier het jaaroverzicht van de tien best gelezen artikelen op Advocatie.nl.

Lees meer...
18 dec 2008

De stenen vlogen gisteren niet door de lucht op het Plein in Den Haag. Wel werden er vrolijke protestleuzen gescandeerd door de ongeveer honderdvijftig advocaten die in toga ageren tegen de plannen van Albayrak om te korten op de gefinancierde rechtsbijstand. Het werd een gezellig protest.

Lees meer...
17 dec 2008

Vandaag vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over de bezuiniging van € 50 miljoen op de gefinancierde rechtsbijstand. Advocatie.nl is erbij, u kunt vanmiddag een verslag over het Kamerdebat lezen op deze website. Afgelopen vrijdag werden handtekeningen verzameld op de Dam in Amsterdam. "Ik ben niet zo zeker van deze plek. Er komen vooral veel toeristen langs," aldus een deelnemende advocaat.

Lees meer...
17 dec 2008

Het wrakingsverzoek die zit-advocaat Mohammed Enait indiende tegen de Raad van Discipline is afgelopen maandag afgewezen. Tijdens de behandeling van de tuchtklacht begin december, aangespannen door de Rotterdamse deken Claassen, kreeg Enait niet de kans zijn twintig pagina's tellende pleitnota integraal voor te lezen. Volgens hem was de raad bevooroordeeld. Lees ook een eerdere pleitnota van de advocaat, vol met Enaitismen.

Lees meer...
10 dec 2008

Rectificatie: Michaël Van Basten Batenburg gaat niet naar Eversheds Faasen Rotterdam. Dit berust op een misverstand.

Lees meer...
10 dec 2008

Het Europese Hof heeft in een Turkse zaak bepaald dat bij politieverhoor een advocaat aanwezig moet kunnen zijn. Advocaten pleiten nu voor versnelde verruiming van de spelregels bij aanwezigheid van verhoren. "Dit maakt een einde aan de Nederlandse praktijk van het buiten de deur houden van de advocaat."

Lees meer...
02 dec 2008

Geheel in het zwart, met bijpassende baret en glimmende zwarte kisten, neemt advocaat Mohammed Enait maandagmiddag plaats in het beklaagdenbankje van de Raad van Discipline. De voltallige raad, zes man sterk, zit al klaar. Opstaan hoeft Enait dus niet meer. Die scene is in elk geval netjes voorkomen.

Lees meer...
19 nov 2008

Er is een dekenonderzoek gaande naar de Bossche advocaat Arthur van der Biezen. De nieuwe deken, Henk van Dijk, vindt dat nodig om te zien of de advocaat tuchtrechtelijk laakbaar gehandeld heeft in zijn rol bij de heling van gestolen schilderijen, waarbij Van der Biezen als advocaat ook zelf enige tijd verdachte was.

Lees meer...
12 nov 2008

Bijna dagelijks hebben advocaten van grote en kleine kantoren te maken met juristen van de ondernemingen die ze adviseren. Voor de buitenwereld zijn bedrijfsjuristen veelal een relatief onbekende en onderbelichte groep. Tot nu toe. Voor het eerst is er belangrijk onderzoek gedaan dat die groep in het spotlight plaatst.

Lees meer...
11 nov 2008

Een advocaat die een seksuele relatie met een ex-cliënte had, heeft geprobeerd om € 112.500 aan zwijggeld af te trekken van de belasting als bedrijfskosten. Volgens de advocaat werd hij afgeperst, gechanteerd en waren de betalingen aan de vrouw nodig om imagoschade voor zijn kantoor te voorkomen. Bedrijfskosten dus. Onzin, vond de rechter: gewoon behoeftebevrediging.

Lees meer...

Pagina's