Advocatie

29 jan 2008

De notoire oplichter Pieter Knabben richtte een namaak internationaal advocatenkantoor in Amsterdam op. Onder de prachtige naam: Abbot Bradley Sinclair, sinds 1865. Gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers die dreigden failliet te gaan. De persoonlijke vaardigheden van Knabben kwamen goed van pas, hij laat een spoor van frauduleuze faillissementen achter zich. De advisering betrof onder ander het overnemen van in betalingsproblemen verkerende bedrijven. Via een eenvoudige schuifconstructie werden de schuldeisers fors benadeeld. Inmiddels zit Knabben al maanden in voorarrest.

Lees meer...
29 jan 2008

Sinds 13 jaar publiceert KSU Uitgeverij in haar trendrapport "de Stand van de Advocatuur" een Top 50 van de Nederlandse advocatenkantoren. Deze Top 50 vloeit voort uit het grootschalige trend-onderzoek dat de redactie elk jaar onder de advocatuur uitvoert. Alsof het om platenverkopen gaat lanceert het blad Mr nu ook haar eigen "hitparade".

Lees meer...
29 jan 2008

Advocatenkantoor Allen & Overy staat in de Benelux zowel naar waarde als naar aantal deals op de eerste plaats. ABN Amro heeft van de financieel adviseurs de meeste deals begeleid en Goldman Sachs heeft de grootste dealwaarde genoteerd. Dat blijkt uit het jaarrapport van Mergermarket van 2007.

Lees meer...
29 jan 2008

"Het kan nog steeds, hoera!" Rob Oudman (39) is het nieuwe hoofd van de Nederlandse fusie- en overnamepraktijk van BNP Paribas. De adviseur achter de overname van Fabory, AVR en de Telefoongids ontdekte op zijn 22ste dat fusie- en overnamewerk op zijn lijf is geschreven. In december won hij de prijs voor beste M&A advisor 2007.

Lees meer...
23 jan 2008

De lezers van de nieuwsbrief advocatie.nl kunnen foto's plaatsen op de fotogalerij van AdvoKiekjes. Op deze manier kunt u snel en makkelijk de mooiste en leukste (december)foto's van kantoor delen met uw collega's.

Lees meer...
15 jan 2008

In 2007 is voor eenzelfde aantal deals het dubbele betaald als in 2006. Uit het voorlopige jaarrapport van OverFusies.nl blijkt dat er 731 deals zijn gesloten met een totale waarde van € 242,1 miljard. In 2006 zijn er 732 deals gesloten voor € 125,7 miljard.

Lees meer...
10 jan 2008

OverFusies.nl is geheel vernieuwd. De site is in functionaliteit en overzichtelijkheid er flink op vooruit gegaan. In de nieuwe lay out is veel ruimte overgehouden voor adverteerders.

Lees meer...
10 jan 2008

Iedere twee weken verschijnt de gratis nieuwsbrief van OverFusies.nl Deze nieuwsbrief is per 2008 veel uitgebreider dan voorheen. Meer informatie over personalia en kantoren.

Lees meer...