Advocatie

27 feb 2008

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het schiereiland Wester IJdok, waarop het nieuwe Paleis van Justitie komt te staan. In het nieuwe gebouw worden het gerechtshof en het ressortparket ondergebracht.

Lees meer...
27 feb 2008

De kans om partner worden bij een kantoor in het Verenigd Koninkrijk wordt steeds kleiner. Een jaarlijks rapport van The Law Society, vertegenwoordigend orgaan voor de advocatuur in Engeland en Wales, laat zien dat het aantal partners onder actieve advocaten de laatste twintig jaar gedaald is van 66% in 1987 naar 38% in 2007.

Lees meer...
27 feb 2008

Hbo-juristen moeten na het volgen van een universitaire master recht advocaat, notaris of rechter kunnen worden. Dat heeft minister Hirsch Ballin van Justitie vorige week donderdag gezegd tijdens de opening van het nieuwe gebouw van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg.

Lees meer...
27 feb 2008

Advocaten kunnen in alle gevallen bezwaar maken tegen het maken van beeld- en geluidsopnamen van hun optreden in een rechtszaak. Dat staat in de nieuwe Persrichtlijn van de Raad voor de Rechtspraak, die afgelopen maandag is gepubliceerd.

Lees meer...
27 feb 2008

Stibbe wil niet als lobbyist gezien worden. Het Financieel Dagblad gebruikte die term vorige week in een artikel over Stibbe, maar dat is volgens het kantoor "uit zijn verband gerukt".

Lees meer...
20 feb 2008

Op 4 en 5 april aanstaande ontmoeten regeringsvertegenwoordigers van de EU en het GOS (de landen van de voormalige Sovjet-Unie met uitzondering van de Baltische staten), managers en advocaten elkaar in Londen tijdens het EuroLawyer 2008 Forum. Ze praten dan onder andere over de rechterlijke aspecten van internationale M&A deals, beursreglementering en methodes van geschillenbeslechting tussen partijen in de EU en het GOS.

Lees meer...
20 feb 2008

Engeland en Wales hebben een website waarop wangedrag van advocaten aan de kaak wordt gesteld. Heeft zo'n virtueel meldpunt in Nederland zin?* Advocatie.nl vroeg het aan de lezers. Wat blijkt: driekwart van de respondenten is vóór een digitaal meldpunt. We legden de stelling ook voor aan Willem Bekkers, deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, die onder meer wijst op de beperkingen die voortvloeien uit de Wet bescherming persoonsgegevens.

Lees meer...
13 feb 2008

Gaan liefde en recht samen door één deur? Wat betreft de grote advocatenkantoren in Nederland wel. Een gedragscode opstellen voor liefdesrelaties op het werk, daar doen ze niet aan. "Daar waar veel mensen bij elkaar werken, komen relaties voor", laat een advocatenkantoor Advocatie.nl weten. "Dus ook bij zo'n groot kantoor als het onze."

Lees meer...
13 feb 2008

Engeland en Wales krijgen een website waarop wangedrag van advocaten aan de kaak wordt gesteld. Heeft zo'n virtueel meldpunt in Nederland zin? Advocatie.nl vroeg het Willem Bekker, Algemeen Deken van de Orde van Advocaten en de lezers van Advocatie.nl.

Lees meer...