Advocatie

26 mrt 2008

Dat de politie de naam van de voorkeursadvocaat niet heeft doorgegeven aan de verbalisant die een aangehouden vreemdeling verhoorde, is weliswaar onbehoorlijk, maar dat betekent niet dat diens recht op rechtsbijstand is automatisch geschonden. Dat heeft de rechtbank Den Haag onlangs beslist.

Lees meer...

25 mrt 2008


Christ'l Dullaert
Le Tableau
U weet misschien hoeveel declarabele uren u maakt, maar waar verdient u nu precies uw geld mee? Een vraag die stagiaires of junior medewerkers zich niet hoeven te stellen, als ze hun omzet maar maken. Wel een vraag voor partners en senior medewerkers. Op kantoor is misschien iedereen druk met van alles en nog wat, maar waar verdient u echt het geld mee? Licht u uw cliëntenbestand regelmatig door?
Lees meer...
25 mrt 2008

Hoe ziet de advocatuur er in 2018 uit? Een onderzoeksbureau zocht het onlangs uit voor het Londense Eversheds en kwam met opzienbarende resultaten. Stof tot nadenken voor de (Engelse) advocatuur. En nog (veel) schokkender: een Britse hoogleraar voorspelt dat de helft de Britse advocaten binnen afzienbare tijd de toga kan inpakken. Er komt een heftige job shake out.

Lees meer...

25 mrt 2008

De Rotterdamse notaris Michel van Agt van het notariskantoor Van Agt + Dussel - die eind februari via het Financieele Dagblad in het nieuws kwam wegens een drietal vermeende fraudezaken - heeft de actualiteitenrubriek NOVA in de aanloop naar een uitzending over de 'Rotterdamse hypotheekfraude' op 4 februari in kort geding voor de voorzieningenrechter gesleept.

Lees meer...

19 mrt 2008

'Notaris vastgoedfraude plunderde KPMG-dochter', aldus een kop in het Financieele Dagblad van 27 februari. De notaris in kwestie is Michel van Agt, die zou hebben gehandeld in samenspanning met zijn partner Margot Dussel. Over vastgoed- en hypotheekfraude, en schimmige transacties op derdengeldenrekeningen.

Lees meer...

19 mrt 2008

Het is oorlog op de beursvloer van de RAI in Amsterdam. Hier wordt strijd geleverd door 65 advocaten- en notariskantoren in The war for talent. Dit is het Nationale Juristencongres 2008. "Van Doorne heeft een lunch en bij Holland Van Gijzen lusten ze graag een slok."

Lees meer...

18 mrt 2008

Het kabinet wil dat de door de Nederlandse Orde van Advocaten op te richten Raad van Advies gaat adviseren over álle regelgevende besluiten, en niet, zoals voorgesteld door de Orde zelf, enkel over de hoofdpunten van beleid. Dat blijkt uit het conceptwetsvoorstel voor een nieuwe Advocatenwet dat staatssecretaris Albayrak van Justitie afgelopen vrijdag heeft rondgestuurd. Volgens het kabinet geeft de Verordening op de Raad van Advies thans 'nog onvoldoende invulling aan hetgeen het kabinet voor ogen staat met de taken van de adviesraad'.

Lees meer...
18 mrt 2008

In de ranglijst naar omvang van gesloten deals staat advocatenkantoor Allen & Overy dit jaar op de eerste plaats met €133 miljard. De Brauw Blackstone Westbroek volgt op de voet met ruim € 131 miljard. Dat blijkt uit het jaarrapport van OverFusies.nl, de website over fusies en overnames van KSU Uitgeverij.

Lees meer...

11 mrt 2008

Het Lyceum Capital investeringsfonds is het eerste private equity bedrijf dat zich in de Britse juridische wereld begeeft. Daarmee neemt het bedrijf een voorschot op de ophanden zijnde deregulering van de juridische markt in 2011. Dat meldt Legal Week. De jacht is geopend.

Lees meer...

11 mrt 2008

Van alle deelnemers aan het rechtsbedrijf geniet de advocaat het meeste vertrouwen van het publiek. Dat blijkt uit het rapport Vertrouwen in de rechtsstaat van TNS NIPO, opgesteld in opdracht van de Socialistische Partij. Voor het onderzoek werden bijna duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder ondervraagd.

Lees meer...

Pagina's