Advocatie

30 jul 2008

Arthur Toenbreker, kantoorgenoot van de in 2005 geliquideerde fiscalist Evert Hingst, wordt verdacht van verduistering. Ook is gisteren het persoonlijke faillissement van de ex-advocaat aangevraagd. De onderzoeken naar Toenbreker's handel en wandel stapelen zich op. Toenbreker zelf is echter nergens te bekennen.

Lees meer...
30 jul 2008

De uitspraak van de Rotterdamse kort gedingrechter over de boete die Spyker-baas Victor Muller moet betalen wegens handel met voorkennis (€ 96.000), is door de centrale redactie van rechtspraak.nl tijdelijk van internet verwijderd. De redactie dacht dat er een fout was gemaakt bij het anonimiseren van de uitspraak, nadat Het Financieele Dagblad met naam en toenaam over de zaak publiceerde. Na controle is de uitspraak weer online gezet.

Lees meer...
29 jul 2008

"Als je zo'n deal niet zelf kan doen, zit je als directie op de verkeerde stoel", aldus Oscar Slingerland, CEO van oliehandelaar Frisol, vorige week tegen KSU-website Overfusies.nl. Bij de fusie met Van der Sluijs voor €8 miljard maakt Frisol geen gebruik van externe corporate finance-adviseurs. Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert de aandeelhouders van Frisol.

Lees meer...
16 jul 2008

De Orde van Advocaten kondigt aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de tarieven van de beroepsgroep. "Als de tarieven in de perceptie van burgers en ondernemers te hoog zijn, dan moeten we die signalen oppakken," stelt algemeen deken Willem Bekkers. Nog dit jaar komen de resultaten.

Lees meer...
16 jul 2008

KSU uitgeverij is begonnen met een nieuw initiatief, de Juridische Agenda Nederland, oftewel Jan. Jan moet de meest complete juridische agenda van Nederland worden, met betaalde vermeldingen van profit-organisaties en gratis vermeldingen van non-profit organisaties, zoals de Nederlandse Orde van Advocaten, de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en de Jonge Balies.

Lees meer...
08 jul 2008

Het ontslagverzoek dat de Maastrichtse advocaat F. Tripels indiende bij de procureur-generaal van de Hoge Raad ten aanzien van Dordrechtse kantonrechter E. Rentema, is "per toeval" in de openbaarheid gekomen. Dat zegt de advocaat desgevraagd. "Zolang zaken onder de rechter zijn, dient de advocaat zich in de media terughoudend op te stellen. Om dezelfde reden geef ik mijn brief aan de procureur-generaal op dit moment niet vrij," aldus Tripels.

Lees meer...
08 jul 2008

Advocaat Asta Lokin van CMS Derks Star Busmann won afgelopen vrijdag de landelijke pleitwedstrijd. "Pleiten bij een wedstrijd is niet meer of minder spannend dan in het echt. Maar je maakt wel wat meer theater. Bij een rechter wordt het pleidooi denk ik toch wat nadrukkelijker beoordeeld op de juridische inhoud."

Lees meer...
02 jul 2008

De markt voor aanbieders van forensisch onderzoek gaat nog verder open. Naast het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het onlangs gestarte instituut in Maastricht (TMFI), komt er nog een laboratorium dat forensisch onderzoek gaat doen. Het Leidse Verilabs gaat een partnerschap aan met een grote Britse speler op de forensische markt en gaat concurreren met het NFI.

Lees meer...
01 jul 2008

Het is Amerikaanse staten niet toegestaan om de doodstraf op te leggen aan kindverkrachters. Dat heeft het Supreme Court vorige week woensdag bepaald. De rechters waren scherp verdeeld: vijf van hen vinden de doodstraf niet constitutioneel, vier rechters stemden tegen dat oordeel. Presidentskandidaten John McCain en Barrack Obama waren eensgezind in de veroordeling van de uitspraak: "Dat er Amerikaanse rechters zijn die niet geloven dat kindverkrachting een van de meest weerzinwekkende misdaden is, is zeer verontrustend," aldus McCain.

Lees meer...
01 jul 2008

Omvang van de te betalen schadevergoeding: circa 30.000 dollar. Omvang van de advocaatkosten: 1,3 miljoen dollar. Dat is de uitkomst van een collectieve verhaalsactie in de Verenigde Staten inzake verborgen seksscènes in het computerspel Grand Theft Auto: San Andreas. Slechts 2.676 klagers sloten zich aan bij de class action, tot grote teleurstelling van de advocaten.

Lees meer...