Advocatie

27 aug 2008

Het was goed toeven op het terrein van SV Rap in Amstelveen waar de Advolympics, de jaarlijkse sportwedstrijd tussen de grote Amsterdamse advocatenkantoren afgelopen zaterdag gehouden werd. Het weer zat mee, de drank was vrij verkrijgbaar en de massagetafels stonden klaar voor ‘vermoeide sporters’. Een rondgang op het terrein leverde veel sportieve hoogtepunten op.

Lees meer...
13 aug 2008

De Amerikaanse advocatuur raakt meer en meer in de greep van de kredietcrisis. Het Amerikaanse advocatenkantoor Cadwalader - onder andere werkzaam in de "slump market" onroerend goed - ontsloeg 96 advocaten en de winsten van andere kantoren staan onder druk. Verder zien steeds meer kantoren af van het zogeheten "on campus interviewing" met nieuw juridisch talent.

Lees meer...
13 aug 2008

Dit najaar komt Eurocommissaris Smit-Kroes met voorstellen die de deur openzet voor Europese class-actions. Claimkantoren staan in de startblokken. De Consumentenbond is blij. Het bedrijfsleven vreest echter "Amerikaanse toestanden". Een goed voorbeeld voor mogelijke toekomstige claims biedt het bierkartel.

Lees meer...