Advocatie

30 sep 2008

Maandag diende het kort geding dat Robert Moszkowicz tegen De Telegraaf heeft aangespannen. De krant heeft zijn goede naam bevlekt, vindt hij, en dat moet rechtgezet worden door middel van een rectificatie en € 50.000 schadevergoeding. Vraag van de rechter aan de journalisten: "Moet Moszkowicz zijn leven lang een zwart schaap blijven?"

Lees meer...
23 sep 2008

Er wordt binnen de balie en de Orde veel geklaagd over het overheersende en beeldbepalende karakter van de Nederlandse strafrechtadvocatuur. Maar het lijkt onontkoombaar, zeker als je een jaarcongres organiseert onder de titel De advocaat: held van de rechtsstaat. Wéér staan ze volop in de schijnwerpers, Moszkowicz en de zijnen.

Lees meer...
17 sep 2008

Handenschud- en staweigeraar Mohammed Enait had tijdens zijn beëdiging als advocaat op de rechtbank te Rotterdam geen last van knikkende knieën. Hij stond gewoon op voor zijn 'gelijke', de president van de rechtbank. Dat zeggen enkele advocaten die op 1 augustus samen met hem zijn beëdigd.

Lees meer...
16 sep 2008

Advocaten dienen op te staan voor de rechtbank. Maar liefst 83% van de 396 respondenten is die mening toegedaan, zo blijkt uit de reacties op de stelling in de Advocatie-nieuwsbrief van vorige week. 15% vindt opstaan niet nodig, en 2% heeft geen mening. Ook rechtenstudenten zijn in ruime meerderheid vóór opstaan, zo blijkt uit een gelijktijdige peiling op www.rechtenstudie.nl.

Lees meer...
10 sep 2008

De beruchte nepadvocaat Hans Stoker is vorige week opgepakt door de Amsterdamse politie, maar inmiddels weer vrijgelaten. Zijn slachtoffers vrezen dat de vogel gevlucht is, en vermoeden dat hij van hogerhand beschermd wordt. "Stoker? Die naam dook twintig jaar geleden al op."

Lees meer...
10 sep 2008

"Als je het als ondernemer van een voorschotregeling moet hebben, dan doe je het niet goed." Dat zegt directeur Frans Ohm van de Raad voor de Rechtsbijstand over de recente faillissementen van sociale advocatenkantoren. Volgens hem wordt het gevaar van een leemte in de rechtshulp overdreven.

Lees meer...
02 sep 2008

1-0 voor Robert Moszkowicz, althans in deze wedstrijd. Moszkowicz won vrijdag de zaak wegens vermeende oplichting. De Telegraaf wordt de volgende tegenstander, laat hij strijdbaar weten. Moszkowicz sleept het ochtendblad voor de rechter en wil dat de krant geleden imagoschade vergoedt. "Het is bij de wilde konijnen af!"

Lees meer...
02 sep 2008

In 88 procent van de gevallen blijken thuiswerkplekken van advocaten, accountants en zzp'ers niet goed beveiligd te zijn. Tot die conclusie komt het IT-bedrijf DigiProfs Computersupport na onderzoek van 544 thuiswerkplekken. De cijfers zijn schokkend, stelt DigiProfs, maar vaak te wijten aan de thuiswerker, en niet aan de werkgever.

Lees meer...