Advocatie

19 nov 2008

Er is een dekenonderzoek gaande naar de Bossche advocaat Arthur van der Biezen. De nieuwe deken, Henk van Dijk, vindt dat nodig om te zien of de advocaat tuchtrechtelijk laakbaar gehandeld heeft in zijn rol bij de heling van gestolen schilderijen, waarbij Van der Biezen als advocaat ook zelf enige tijd verdachte was.

Lees meer...
12 nov 2008

Bijna dagelijks hebben advocaten van grote en kleine kantoren te maken met juristen van de ondernemingen die ze adviseren. Voor de buitenwereld zijn bedrijfsjuristen veelal een relatief onbekende en onderbelichte groep. Tot nu toe. Voor het eerst is er belangrijk onderzoek gedaan dat die groep in het spotlight plaatst.

Lees meer...
11 nov 2008

Een advocaat die een seksuele relatie met een ex-cliënte had, heeft geprobeerd om € 112.500 aan zwijggeld af te trekken van de belasting als bedrijfskosten. Volgens de advocaat werd hij afgeperst, gechanteerd en waren de betalingen aan de vrouw nodig om imagoschade voor zijn kantoor te voorkomen. Bedrijfskosten dus. Onzin, vond de rechter: gewoon behoeftebevrediging.

Lees meer...
05 nov 2008

Lawyers are running the White House. Met Obama als 'President Elect' krijgt de Verenigde Staten voor de zesentwintigste keer een advocaat als hoogste baas én ook een advocaat als First Lady. Hiermee is de advocatuur het best vertegenwoordigde beroep onder de 44 presidenten van de Verenigde Staten.

Lees meer...
04 nov 2008

Een 35-jarige man die in 2006 de mailbox van Deventer advocaat Jan Vlug heeft gekraakt, is tot een taakstraf van 200 uur veroordeeld. De man stuurde vertrouwelijke informatie over de Deventer moordzaak, uit de mailbox van Vlug, door naar Maurice de Hond.

Lees meer...