Advocatie

20 jan 2009

Senior advocaat Deidre Dare, werkzaam voor Allen & Overy in Moskou, publiceerde wekelijks een nieuw hoofdstuk van een pikante roman op internet. Dat is haar nu verboden door haar werkgever. "The Author has been forbidden from publishing further chapters of Expat for the time being. She will resume if and when she is permitted to," aldus de tekst op haar website www.deidredare.com. In Duitsland heet Dare al de "Porno-Anwältin".

Lees meer...
13 jan 2009

Advocatie.nl sprak met kenners van de beroepsgroep. Eén van hen is Marc Loth, "de radicale professor uit Rotterdam," zoals hij zelf met een knipoog zegt. Loth was boos toen er geshopt werd uit het mede door hem samengestelde rapport Een maatschappelijke Orde van de Commissie Advocatuur. Wat hem vooral irriteerde was de reactie van de Orde, volgens Loth: "buitengewoon defensief en eenzijdig". Deel vier uit een serie van zeven.

Lees meer...
07 jan 2009

Het vorig jaar door de Orde aangekondigde onderzoek naar belemmeringen van toegang tot de advocaat gaat deze maand van start. De Rijksuniversiteit Groningen gaat het uitvoeren. Rond de zomer van 2009 worden de resultaten gepubliceerd. "Er wordt te gemakkelijk gezegd dat een advocaat duur is."

Lees meer...