Advocatie

18 feb 2009

Nog een onroerend goed-nachtmerrie. Een groep van 25 UvA-hoogleraren zijn mordicus tegen de geplande verhuizing van de rechtenfaculteit uit het centrum van Amsterdam naar het Roeterseiland. De faculteit is sinds 1880 gevestigd op de Oudemanhuispoort en is een begrip, ook in de Nederlandse advocatuur. "Van bezetting van gebouwen is nog geen sprake."

Lees meer...
18 feb 2009


Wie zijn toch de mensen die vandaag de dag steevast de lunch overslaan en iedere dag het licht uitdoen? Dat zijn de drukbezette collega's van insolventie- en restructuring, incasso en arbeidsrecht. Ze draaien door de economische crisis op volle toeren."In Haarlem heb je een boulevard van autodealers. Ik schat dat de helft daarvan inmiddels failliet is."

Lees meer...
11 feb 2009

Onder de leden van de inmiddels teruggetreden Raad van Commissarissen (RvC) van de in opspraak geraakte Amsterdamse woningbouwvereniging Rochdale zaten ook twee advocaten. De commissarissen zouden zich koest moeten houden in ruil voor geld. "Spannende verhalen, maar de nuances kloppen niet," aldus een woordvoerder van Rochdale. Onderzoek moet nu helderheid brengen in de precieze rol van de Raad van Commissarissen.

Lees meer...
03 feb 2009

De griffie van de rechtbank Leeuwarden is door het gerechtshof betrapt op het vervalsen van een datum op een akte die de officier van justitie te laat had ingediend. Het blijkt geen incident. De rijksrecherche is een onderzoek gestart. "Onjuiste handelswijze? Zeg maar valsheid in geschrifte," aldus advocaat Willem Anker.

Lees meer...