Advocatie

31 mrt 2009

Peter Ingelse:
Vice-President Amsterdamse hof. Voorzitter van het college in het hogere beroep van 25 maart 2009. (In die zaak juridisch gezien hof Den Haag). Doet 7 mei 2009 uitspraak in hoger beroep Westenberg/Kat/Memory en Smit/Westenberg.

Lees meer...
31 mrt 2009

Roland Gerritsen:
Advocaat voor Poot in Chipshol-zaak. Verklaarde ook gebeld door Westenberg, die zich daarbij negatief uitliet over familie Poot.

Lees meer...
31 mrt 2009

Harro Knijff:
Raadsman van Hugo Smit. Partner bij De Brauw Blackstone Westbroek. Ooit Haagse deken.

Lees meer...
31 mrt 2009

Micha Kat:
Zelfbenoemd journalist-provocateur. Wantrouwt iedereen in machtsposities. Schrijft onder andere over advocatuur en recht op diverse websites (waaronder advocatie.nl).

Lees meer...
31 mrt 2009

Hugo Smit:
Stond als advocaat familie Poot/Chipshol bij. Gewerkt bij Schaap & Partners, Trénite Van Doorne het latere Simmons & Simmons. Momenteel Smit advocatuur/Conway & partners.

Lees meer...
31 mrt 2009

Henk-Jan Boukema:
Advocaat van Hans Westenberg. Staat Westenberg van begin smaadzaak bij. Was rechter-plaatsvervanger bij Haagse rechtbank heden Arnhem. Partner bij landsadvocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Lees meer...
31 mrt 2009

Familie Poot:
Aartsvijanden van Westenberg. Deze familie is - kort door de bocht - een fortuin misgelopen door een vonnis uit '94 van Westenberg inzake zeggenschap over hun grondontwikkelingsmaatschappij Chipshol, nabij luchthaven Schiphol. Had Smit toen als advocaat.

Lees meer...
31 mrt 2009

Hans Westenberg:
Vice-president van de Haagse Rechtbank. Wordt partijdigheid en machtsmisbruik verweten i.v.m. bellen met procespartijen in lopende procedures. Was rechter in twee van de tientallen Chipshol-zaken. Ontnam familie Poot voor een belangrijk deel zeggenschap over hun bedrijf Chipshol. Krijgt processtukken van Stibbe-advocaat Tim de Grève uit Chipshol-dossier, waarin hij als rechter vonnis wees. Procedeert tegen advocaat Hugo Smit, journalist Micha Kat en uitgeverij Memory Productions wegens smaad. Krijgt advocaatkosten vergoed van de Raad voor de Rechtspraak.

Lees meer...
31 mrt 2009

"Als er iets van waar was dat ik inhoudelijk gebeld heb, dan had ik hier niet gezeten," besluit rechter Hans Westenberg, vice-president van de Haagse rechtbank het hoger beroep van vorige week. "Het valt me op dat u het woord inhoudelijk gebruikt, mijnheer Westenberg," reageert voorzitter Peter Ingelse van het Hof. Na doorvragen van Ingelse of Westenberg nou wel of niet gebeld heeft met procespartijen, besluit Westenberg stellig: "Dat heeft niet plaatsgevonden. Punt!"

Lees meer...
31 mrt 2009

Vorige week zijn we op LinkedIn gestart met een discussie over de vraag of het geoorloofd is dat een rechter in een nog lopende procedure belt met advocaten. Aanleiding is natuurlijk de zitting in de zaak Westenberg-Smit-Kat, waarvan u in deze nieuwsbrief een uitgebreid verslag heeft kunnen lezen. De deelnemers aan de LinkedIn-discussie zijn verdeeld over de vraag of het mag, maar één ding is duidelijk: bellende rechters, het komt zelden voor.

Lees meer...

Pagina's