Advocatie

29 apr 2009

Tech-savvy advocaten ontdekken langzaam Twitter. Sommige Nederlandse advocaten hebben al wel een profiel, maar doen er verder nog niet veel mee. Toch beïnvloedt Twitter al hier en daar het rechtssysteem: in de VS is al een zaak naar een hoger beroep getwitterd. Allen & Overy gebruikt het als marketingtool en know-how portal. Anderen doen verslag van een zitting. "The court bailiffs at the Khodorkovsky trial are surly today - "we have a serious process going on here!" Yeah right."

Lees meer...

29 apr 2009
Het is een bekend beeld: advocaten die een vergadering uitstormen met een telefoon aan het oor, of een Blackberry in de hand. Natuurlijk, het is deels een imagokwestie - kijk mij eens druk en onmisbaar zijn -, maar er kan toch ook wel worden gesproken van een twee-eenheid: Advocaat & Communicatie. Daarom deze week een Special. Over Twitter, digitaal dicteren, de "elektronische enkelband voor zakelijk Nederland", de Habimat en...het speuren naar buitenaards leven.

 

Lees meer...

28 apr 2009

Wat is dat toch in vredesnaam met die advocaten die echt alles willen houden bij hoe het ooit was en zich haast dwangmatig verzetten tegen iedere vorm van vooruitgang, of - laat ik het wat neutraler zeggen - verandering? Ik heb het over de advocaat die op de internetsite van zijn kantoor (tegen het bestaan waarvan hij zich ongetwijfeld ook lang heeft verzet) is afgebeeld, fronsend lezend in een prachtig ingebonden - maar volstrekt willekeurig - boek, waar dan bij staat vermeld "sedert" wanneer hij advocaat is.

Lees meer...

21 apr 2009

Voormalig Allen & Overy-advocate Deidre Dare, schrijfster van het pikante internetboek Expat, heeft vorige week in Groot Brittannië een rechtszaak aangespannen tegen haar voormalige werkgever. Ze eist een geldbedrag van "a few million pounds". Na enige aandringen 'preciseert' ze: het gaat om een bedrag tussen "twee en vijf miljoen pond". Morgen geeft ze een persconferentie over de zaak.

Lees meer...
15 apr 2009

Goldman Sachs, tot het uitbreken van de kredietkrisis de koning onder de Amerikaanse zakenbanken en ikoon van de financiële 'magic circle' op Wall Street, werd enige weken geleden geconfronteerd met een weblog dat speciaal in de lucht is gebracht om vermeende 'duivelse intenties' van de bank aan het licht te brengen. De bank komt in het geweer, maar de initiatiefnemer van het weblog is vastbesloten om de zaak tot op de bodem uit te vechten.

Lees meer...