Advocatie

24 jun 2009

Kort nieuws deze week: Loyens & Loeff wint prijs beste werkgever. Juridisch HRM bedrijf Challenge Group failliet. Nog een domper voor rechter Westenberg en Britse topkantoren bevriezen tarieven. En Jan Loorbach nieuwe algemeen deken Orde van Advocaten.

Lees meer...
24 jun 2009

Lawyers Plus Advocatennetwerk (LPA), dat begin deze maand failliet ging, was lang niet het grote landelijk dekkende netwerk dat nog beloofd werd. Kantoren die nog wel zaken deden met LPA zijn moeilijk te vinden. Niet alleen het netwerk slonk, ook de opbrengsten. Een blik in de financiƫn van de groepsvennootschap, waaronder MKB Juridisch Advies, laat flinke tekorten zien. "Het is nooit groter geweest dan een paar kantoren."

Lees meer...
23 jun 2009

U bent vooral D66 - 44% - en in mindere mate VVD - 19%. PvdA en GroenLinks volgen op respectabele afstand met 8% van de stemmen. Van PVV (7%), CDA (6%), ChristenUnie (3%) en de SP (1 stem) moet u niet veel hebben. Dit blijkt uit de Advocatie.nl schaduwverkiezing. In totaal brachten 232 lezers hun stem uit.

Lees meer...
23 jun 2009

Een laf staaltje rechtspraak kan het arrest in de zaak van advocaat Hugo Smit tegen vice-president van de Haagse Rechtbank, Hans Westenberg, niet worden genoemd. Het hof Den Haag, die de zaak behandelde in Amsterdam onder presidium van raadsheer Peter Ingelse, veegde de vloer aan met de verweren van hun collega-magistraat Westenberg, alias de Bellende Rechter. Toch blijft de zaak nog even onder de hamer...

Lees meer...
23 jun 2009

Sonja Bakker, de bekende Nederlandse dieetgoeroe, kan geen zuivelproducten op de markt brengen onder de merknaam Sonja. De registratie van het merk Sonja is op 7 mei 2009 door het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) tegengehouden. Dat deed het BBIE niet op eigen houtje, maar op verzoek van zuivelgigant Danone, die een zogenaamde oppositieprocedure was gestart. Oppositie is een ambtelijke procedure, buiten de rechter om, waarbij de houder van een merk bij het BBIE bezwaar maakt tegen de registratie van een nieuw gelijkend merk.

Lees meer...
10 jun 2009

Lawyers Plus Advocaten (LPA), een landelijk overkoepelend netwerk van ongeveer dertig aangesloten advocatenkantoren, is vorige week failliet verklaard. Lawyers Plus bestond sinds 1992, maar leed sinds het najaar van 2008 een zieltogend bestaan. Het netwerk leverde diensten voor onder andere Bouwend Nederland, MKB Nederland en de Vereniging Eigen Huis. Men is niet verbaasd: "Advocaten kregen niet betaald."

Lees meer...
10 jun 2009

Er is geen tekort aan curatoren, en dat dreigt ook niet voor de toekomst. Dat leert althans een rondgang van Advocatie.nl langs alle rechtbanken van Nederland. Insolad, de vereniging voor Insolventie-advocaten maakt zich desalniettemin zorgen over het beloningstekort voor curatoren. Duidelijk is dat advocatenkantoren - ook middelgrote - steeds vaker bedanken voor het curatorenwerk. "Als het zo doorgaat, dan hebben we een probleem."

Lees meer...
03 jun 2009

Onlangs sloot de aanmeldingstermijn voor diegenen die het ambiƫren om algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten te worden. Welke namen worden genoemd als opvolger van Willem Bekkers? Advocatie struinde de donkere wandelgangen van de Orde in. Niet op zoek naar feiten, maar naar gefluisterde roddels en geruchten. "Om een deken van buiten in te vliegen - zonder bestuurservaring op het niveau van de Algemene Raad - zou ik eng vinden." Advocatie als Kremlin Watcher.

Lees meer...