Advocatie

26 aug 2009

Hans Westenberg, de 'bellende' vicepresident van de Haagse rechtbank die in een jarenlange juridische strijd verwikkeld was met onder anderen advocaat Hugo Smit, gaat per 1 oktober met vervroegd pensioen. Een woordvoerder van de rechtbank liet vrijdag weten dat Westenberg dit doet "in goed overleg en op verzoek van het bestuur van de rechtbank". Maar zo simpel ligt het hoogstwaarschijnlijk niet.

Lees meer...
26 aug 2009

Sinds 2006 heeft DAS via haar dochter DAS Legal Fiance BV in relatieve stilte een reeks van deurwaarders- en incassokantoren overgenomen. De laatste onderneming in de reeks is Van Arkel gerechtsdeurwaarders incassobureau in Leiden, dat vanaf januari 2009 is ingelijfd. Op dit kantoor na, zijn de deurwaarders ondergebracht in de keten Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders (LAVG). In totaal werken nu - zonder van Arkel - dertig (kandidaat) deurwaarders, veertig incassospecialisten en twintig juristen voor LAVG.

Lees meer...
26 aug 2009

Met de toename van het aantal grote faillissementen nemen ook de mogelijke belangenconflicten toe. Onlangs moest CMS Derks Star Busmann het curatorschap bij Kroymans laten schieten wegens mogelijke belangenverstrengeling. Wij vragen daarom uw oordeel over de stelling: De curator en de M&A advocaat mogen niet werkzaam zijn bij hetzelfde kantoor.

Lees meer...
25 aug 2009

Deidre Dare, de voormalig Allen & Overy-advocaat die haar baan kwijtraakte vanwege haar pikante schrijfsels op het net, heeft haar kennissenkring gesmeekt om financiële giften zodat ze de procedure tegen haar ex-werkgever kan voortzetten. Bovendien vertegenwoordigt ze nu, na een ruzie met haar advocaat, zichzelf. Dreigt alsnog gezichtsverlies voor Dare, nadat de pijlen begin dit jaar de andere kant op wezen?

Lees meer...
25 aug 2009

De ontwikkelingen in de advocatuur vragen om een steeds professioneler management van de kantoren. De advocaat wordt in de VSO en PO echter vooral vakmatig geschoold. Ckei Opleiding&Advies ontwikkelde daarom een online management game, specifiek gericht op de advocatuur. In samenwerking met RaymakersvandeBruggen zijn drie studiebijeenkomsten ontwikkeld die aansluiten op de spelrondes van de game.

Lees meer...
19 aug 2009

Het witte goud. Advocaten lusten er wel pap van, zo blijkt opnieuw uit Amerikaans onderzoek. Volgens The National Survey of Drugs Use and Health is cocaïne in de VS dé favoriete drug binnen de advocatuur. Hoe staat het er voor in Nederland? Wij vroegen het de anonieme 'insiders' van weblog ZoZuiAs.

Lees meer...
19 aug 2009

Waar een krantenartikel niet toe kan leiden. In een reactie op een recent artikel in De Pers over officier van justitie Koos Plooij, gingen strafpleiters zo tekeer dat sommige advocaten en ook het openbaar ministerie nu overwegen om naar Angelsaksich voorbeeld een 'contempt of court'- regeling in te voeren. Die houdt in dat advocaten en aanklagers buiten de rechtszaal niet inhoudelijk op elkaar mogen reageren zolang een zaak onder de rechter is. Op straffe van een boete, of - in het ergste geval - zelfs gevangenisstraf. Advocatie peilde de meningen.

Lees meer...
19 aug 2009


De Houthoff Buruma Bedrijfsjuristen Monitor - het meest grootschalige onderzoek onder bedrijfsjuristen in Nederland - is weer van start gegaan. In dit jaarlijkse onderzoek, opgezet in samenwerking met het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen, geven bedrijfsjuristen hun mening over hun werk, positie, vakinhoudelijke ontwikkelingen en de samenwerking met advocaten. Mogen we op uw deelname rekenen?


Lees meer...
18 aug 2009

De website Advocatie is - en wordt - vernieuwd. Voortaan kunt u dagelijks advocatennieuws lezen in de nieuwe rubriek Advocatie Snelnieuws. De rubriek wordt elke ochtend, en ook in de loop van de dag, bijgewerkt. Verder hebben we "smoel" gekregen: onder het kopje Colofon/contact (kolom links) kunt u voortaan zien door welke personen de website en de nieuwsbrief worden gemaakt en uitgegeven. Tot slot: we gaan binnenkort Twitteren.

Lees meer...
05 aug 2009

Advocaten kunnen een kort geding aanspannen wegens onbetaalde declaraties, maar ze moeten zich er dan wel van vergewissen dat de declaraties door de cliënt niet worden betwist. In dat laatste geval is de begrotingsprocedure volgens de Wet tarieven in burgerlijke zaken aangewezen. Dat heeft de rechtbank Assen op 22 juli jongstleden bepaald.

Lees meer...

Pagina's