Advocatie

28 okt 2009

Het zit vastgoedadvocaat Dion Bartels de laatste tijd niet mee. Vorige week was hij in het nieuws omdat hij voor de tweede keer in een maand betrokken raakte bij een verdacht auto-ongeluk en riep met zijn praktijk te willen stoppen; deze week melden de media dat hij spreekverbod aan zijn broek heeft en wellicht wordt geschorst.

Lees meer...
28 okt 2009

Het imago van advocaten onder particulieren is op z'n zachtst gezegd niet best, zo blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Particulieren vinden advocaten veel te duur, oneerlijk, ondeskundig en onvoldoende betrokken bij hun zaak. Bovendien hebben ze moeite met het vinden van de juiste advocaat. Daarom pleit de Orde van Advocaten nu voor algemene invoering van het gratis kennismakingsgesprek.

Lees meer...
21 okt 2009

Eerdere geruchten zijn bij deze bevestigd: Simmons & Simmons vertrekt uit Rotterdam en strijkt neer aan de Zuidas. Het kantoor gaat ongeveer 5000 vierkante meter kantoorruimte huren in het door Mahler4 ontwikkelde kantoorgebouw FOZ. Daarmee wordt het samengaan van de twee huidige vestigingen in Rotterdam en Amsterdam een feit.

Lees meer...
21 okt 2009

Strafrechtadvocaat Arthur van der Biezen wordt vanwege doodsbedreigingen permanent beveiligd op last van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Vastgoedadvocaat Dion Bartels zegt te willen stoppen met zijn praktijk omdat hij zich na twee verdachte verkeersongevallen te zwaar geïntimideerd voelt door zijn tegenstanders. De twee drama's zich spelen zich vrijwel gelijktijdig af.

Lees meer...
21 okt 2009

Het komt in Nederland nauwelijks voor dat een advocaat permanent beveiligd wordt. Gerard Spong liep ooit een tijdje rond in een kogelvrij vest uit angst voor een aanslag uit de hoek van de Surinaamse ex-legerleider Desi Bouterse en werd onlangs opnieuw beveiligd vanwege zijn betrokkenheid bij een rel rond Geert Wilders. Bram Moszkowicz werd enkele dagen zwaar beveiligd vlak voordat hij zich terugtrok als advocaat van Willem Holleeder. Volgens algemeen deken Willem Bekkers zijn dergelijke serieuze bedreigingen, ook die aan het adres van Arthur van der Biezen en Dion Bartels, nog steeds grote uitzonderingen in de advocatuur.

Lees meer...
15 okt 2009

Your one stop for all the legal, strategic and management issues that affect in-house counsel. 7th & 8th December 2009 - Radisson Blue Hotel, Amsterdam. Advocatie.nl readers get a 10% discount. Meet and network with corporate counsel and private practice lawyers from leading international firms at this 5th annual conference.

Lees meer...
14 okt 2009

Afgelopen vrijdag diende bij het Hof van Discipline het hoger beroep in de zaak Enait, de advocaat die door de Raad van Discipline werd berispt omdat hij (onder andere) weigerde om op te staan voor rechters. De zaak nam vrijdag een verassende wending.

Lees meer...
13 okt 2009

In het hoger beroep bij het Hof van Discipline afgelopen vrijdag laat advocaat Mohamed Enait zich eindelijk vergezellen door collega-advocaten met verstand van zaken: Egbert Dommering en Channa Samkalden. De zaak krijgt daarmee de inhoudelijke behandeling die het verdient. Niet alleen Enait, maar ook de Rotterdamse deken zingt een toontje lager. En zo is het ineens helemaal niet zeker of de eerdere veroordeling van de Raad van Discipline stand houdt bij het Hof. "Moet ik u zo begrijpen dat u opkomt voor het hele toekomstige klantenbestand van meneer Enait?"

Lees meer...
12 okt 2009

"De Nederlandse situatie ziet er niet wezenlijk anders uit dan in de Verenigde Staten," zegt de Amerikaanse juridische zwaargewicht Michael Zimmerman (65) als hem de Nederlandse discussie over de kernwaarden - en dan vooral publieke verantwoordelijkheid voor een goede rechtsbedeling - wordt voorgelegd. "De enige manier waarop de advocaat om kan gaan met ethische en morele stress, is door aan te nemen dat het systeem zelf als geheel moreel is."

Lees meer...
11 okt 2009

Le Tableau organiseert voor de tweede maal de verkiezing van de Patroon van het Jaar. Daarvoor heeft zij de samenwerking gezocht met de Stichting Jonge Balie Nederland. Doel is meer aan dacht te verkrijgen voor het 'vak' patroon. Onder omzetdruk dreigt de aandacht voor het ambacht advocatuur nog wel eens in het gedrang te komen, terwijl voor toekomstige generaties advocaten de inbreng van de patroon nog steeds van het grootste belang is voor de vorming van de advocaat.

Lees meer...

Pagina's