Advocatie

24 nov 2009

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag Bartels Advocaten failliet verklaard. Dat heeft Dion Bartels zelf gemeld in een persbericht.

Lees meer...
24 nov 2009

Over een paar maanden is het weer zover: op vrijdag 26 maart 2010 wordt de Stand van de Advocatuur 2010 gepresenteerd, en worden ook de winnaars van de Gouden Zandlopers bekendgemaakt. De naam van deze KSU-prijs is hetzelfde gebleven, maar we hebben dit jaar het nodige veranderd. Zo hebben we nieuwe categorieën, en is er een (deels) nieuwe jury. Maar het belangerijkste: de geregistreerde lezers van de websites Advocatie.nl en Bedrijfenjurist.nl bepalen de uiteindelijke winnaar. DEADLINE VOOR NOMINEREN: VRIJDAG 8 JANUARI 2010.

Lees meer...
17 nov 2009

De Nederlandse Orde van Advocaten is het deels oneens met de door het ministerie van Justitie voorgestelde wijzigingen in de Advocatenwet. "Het is teleurstellend dat er onvoldoende vertrouwen is om tot een vorm van no cure no pay over te gaan." De Bond van Onafhankelijke Advocaten (BOA) hanteert een bottere bijl. "Dit is machtspolitiek van een overheid die inmiddels meer van ons wil weten dan indertijd de DDR van zijn onderdanen."

Lees meer...
17 nov 2009

Maandag werd de tweede editie van de Houthoff Buruma Bedrijfsjuristen Monitor gepresenteerd tijdens een zeer druk bezochte bijeenkomst in het Concertgebouw in Amsterdam. U kunt deze geheel vernieuwde editie nu bij KSU downloaden.

Lees meer...
11 nov 2009

Het niet vernietigen van geheimhoudersgesprekken door het OM is niet alleen te wijten om een technisch mankement. Dat zegt strafrechtadvocaat Jan Boone, nu opnieuw is gebleken dat in twee strafzaken advocatentaps tegen de regels in bewaard zijn gebleven, en zelfs in uitgeschreven vorm zijn opgedoken bij de politie. Volgens Boone is er mogelijk opzet in het spel bij politiek verantwoordelijken. "Het gaat er inmiddels niet meer om dat men niet kán vernietigen, men wíl niet vernietigen."

Lees meer...
10 nov 2009

Minister Hirsch Ballin van Justitie gaat naar aanleiding van de zaak-Westenberg met de Raad voor de rechtspraak praten over het aan banden leggen van oprotpremies voor rechters. Ook moeten er 'duidelijke criteria' komen voor het financieren door de Raad van civiele procedures door rechters. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen van Fred Teeven van de VVD over Westenberg, de Haagse rechter die in de Chipsol-zaak belde met advocaten. Westenberg nam zelf uiteindelijk ontslag, maar kreeg € 75.000 pensioencompensatie mee.

Lees meer...
04 nov 2009

"Stichtingen en advocaten die opkomen voor de belangen van gedupeerde consumenten schieten als paddenstoelen uit de grond. Er gaan miljoenen euro's in om. Maar wat hebben al die advocaten en stichting eigenlijk bereikt voor al dat geld?" Daarover ging de laatste uitzending van Kassa, waarin advocaat Dion Bartels finaal onderuit werd gehaald door presentator Felix Meurders. Meurders confronteerde de advocaat zelfs met het schriftelijke bewijs dat hij als aandeelhouder op de lijst staat van een beleggingsfonds waartegen hij procedeert. "Nee! Niet aan de orde. Klopt niet."

Lees meer...
04 nov 2009

Advocaat Bert B. is op 22 oktober door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld wegens bezit van kinderporno. Hij krijgt 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk (LJN BK1007). Dat was conform de eis van het OM. Of B. ook van het tableau geschrapt wordt, is nog maar de vraag. Veroordeelde advocaten kunnen vaak ongehinderd hun beroep uit blijven oefenen.

Lees meer...
02 nov 2009

Natuurlijk staan juist in deze tijd overal de prijzen onder druk. Sommigen proberen daar handig op in te spelen door zich juist nu als 'goedkope aanbieder' te profileren. Maar als dat het enige punt is waarop je kunt scoren, is dat op den duur te mager.

Lees meer...
02 nov 2009

"Du bist Anwalt, aber dein Bett ist kalt", zingt de pianist voor een zaal vol advocaten. Tijdens de Juve Awards in Frankfurt worden Duitse advocatenkantoren in alle mogelijke categorieën prijzen toebedeeld. De hoofdprijs voor 'Kanzlei des Jahres' gaat naar Freshfields Bruckhaus Deringer. Het evenement valt bij de aanwezige advocaten zeer in de smaak, met name de gratis cocktailbar.

Lees meer...