Advocatie

22 dec 2010

Traditiegetrouw presenteren we in de laatste editie van het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. Wat blijkt: u bent dol op fijne uitglijders van uw collega-advocaten, helemaal als die met sex of porno te maken hebben. Verder blijft, ook zo niet verrassend, het salaris u in hoge mate boeien. Advocatie pakt begin januari de draad weer op, vanaf dat moment onder de vlag van Sdu Uitgevers. Wij wensen u hele fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer...
22 dec 2010

Nederlandse fusie- en overnameprofessionals verwachten voor het komende jaar de meeste interesse voor Nederlandse bedrijven vanuit Azië (37%) en Noord-Amerika (37%), gevolgd door Noord-Europa (20%) en de Benelux (17%). Dit blijkt uit de Fusie- en overnamebarometer van accountantskantoor PwC. Daarmee zet de stijgende trend met betrekking tot een groeiende interesse uit Azië en Noord-Europa zich voort, en wordt er een scherpe terugval verwacht van overnames vanuit de Benelux.

Lees meer...
22 dec 2010

Afgelopen donderdag was het laatste staartje van de Westenberg verhoren. Chipshol denkt genoeg munitie te hebben om een schadeclaimprocedure te starten. Hier de meest opmerkelijke verklaringen van de spelers op een rij: Westenberg, Pieter Kalbfleisch en Bert van Delden. Laatstgenoemde over het van een zaak halen van rechters: "Een president heeft die bevoegdheid naar mijn mening niet. Wraking is de aangewezen procedure daarvoor."

Lees meer...
15 dec 2010

Eindelijk is de zaak van advocate en schrijfster Deidre Clark (pseudoniem Deidre Dare) tegen haar voormalige wetgever Allen & Overy van start gegaan. De Daily Mail doet verslag. Queen Counsel Thomas Linden van Allen & Overy: "And its right that your case is domestic violence in effect is OK as long as a Russian man is hitting you. You are writing for a Moscow newspaper about your life in Moscow." Deidre Clark: "You are taking creative writing and making them real."

Lees meer...
15 dec 2010

Een advocatenduo dat meerdere verdachten bijstond in een Rotterdamse strafzaak, kreeg eind vorige maand een waarschuwing van de rechter: als ze de verdachten - die in beperkingen zaten - zouden blijven bijstaan, dan zou een tuchtklacht volgen. Meerdere verdachten bijstaan in één zaak lijkt vooral bij officieren van justitie en rechters op steeds meer weerstand te stuiten. Is dat terecht? "Als men volledig dezelfde visie heeft op de feiten en het aandeel van elk daarin, dan kan één advocaat gerust meerdere verdachten bijstaan."

Lees meer...
08 dec 2010

Binnen de advocatuur is net als in andere branches een duidelijke toename te zien in de mobiele informatieconsumptie. Sdu Uitgevers speelt hier op in door haar producten ook mobiel toegankelijk te maken. KSU/Sdu Uitgevers heeft in dit verband een onderzoek uitgevoerd onder haar doelgroep. Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel, 67%, zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46%) maakt gebruik van een Blackberry, gevolgd door de iPhone met 23% en Windows Mobile telefoons met 14%. Dat Sdu uitgevers OpMaat_Mobiel vandaag als Blackberry App lanceert, sluit naadloos aan op deze bevindingen.
Lees meer...
24 nov 2010

Veel advocaten zullen wel even met de ogen knipperen als ze het nieuwe boek Yoga in je toga van Christ'l Dullaert doorbladeren: links- en rechtsbreinig denken, de Nespressoformule, het Bollywoodmodel en een paragraaf met de titel: De nieuwe advocaat is verslaafd aan LSD. Pardon? Gaat dit over mijn vak, de advocatuur? Ja, het gaat wel degelijk over de advocatuur. U kunt het eerste hoofdstuk nu gratis downloaden. Klik op de pdf onderaan de pagina.
Lees meer...
24 nov 2010

De Bossche rechtbank heeft de ex-advocaat Thijs Bloemers en zijn kompaan Wilfred Aalders afgelopen maandag veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie en het plegen van fraude met beleggingen. De twee verdachten kregen beide gevangenisstraffen opgelegd van vier jaar en negen maanden. Ook moet er ruim een miljoen euro aan schadevergoedingen worden betaald aan gedupeerde beleggers.

Lees meer...
24 nov 2010

Kennedy Van der Laan heeft sinds 11 november (de Dag van de Duurzaamheid) een elektrische kantoorauto. Het is een Tazzari Zero, bedoeld voor ritten in en om Amsterdam, bijvoorbeeld naar de Rechtbank. De elektrische auto mag door alle kantoorgenoten worden gebruikt. De actieradius van de auto is 135 km, en de maximumsnelheid 100km per uur.

Lees meer...
24 nov 2010

Deel vier alweer in de serie over de middelgrote, soms regionale, advocatenkantoren. Deze week is Ploum Lodder Princen advocaten en notarissen aan de beurt met een interview met Rutger Ploum, medeoprichter, naamgever en managing partner van het jubilerende Rotterdamse kantoor. "Er is meer inlevingsvermogen nodig."

Lees meer...

Pagina's