Advocatie

27 jan 2010

Vorige week publiceerde het Advocatenblad een groot interview met advocaat Hugo Smit. Die ging de afgelopen jaren de strijd aan met de "bellende rechter" Hans Westenberg, en haalde eind vorig jaar in hoger beroep de overwinning binnen. Maar publicist Micha Kat vindt Smit een "lafbek", onder meer omdat hij Kat's "aandeel in de strijd niet erkent". "Als ik niet net als Smit gedagvaard was, dan was hij kruipend van eerbied op Westenberg's knie gaan hangen."

Lees meer...
26 jan 2010

De Amerikaanse rechter Richard A. Lewis heeft in de geruchtmakende "Bonusgate"-zaak een Twittergag geweigerd. De verdediging had om een verbod gevraagd, omdat afgezonderde getuigen de tweets van journalisten zouden kunnen lezen, en hun getuigenis daarop zouden kunnen afstemmen. Volgens de rechter komt een verbod echter neer op "een ontoelaatbare voorafgaande beperking op de vrijheid van meningsuiting, beschermd door het Eerste Amendement".

Lees meer...
22 jan 2010

Advocatenkantoor Ewijk en Van de Wouw Advocaten (Den Bosch en Oss) is na 24 jaar uit elkaar geklapt. De oorzaak is een "enorme ruzie" tussen beide vennoten, aldus Jos van de Wouw. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Lees meer...
20 jan 2010

Partner Banking & Finance Christel Grundmann-van de Krol van NautaDutilh wordt op vrijdag 22 januari als laatste in de thans bekende serie getuigen gehoord door de Kamercommissie Kredietcrisis onder het voorzitterschap van SP-kamerlid Jan de Wit. Haar verbondenheid aan NautaDutilh wordt overigens in de stukken niet genoemd: de juriste wordt gehoord in haar hoedanigheid van hoogleraar Effectenrecht aan de Universiteit van Nijmegen.

Lees meer...
20 jan 2010

Koningin Beatrix heeft bij Koninklijke Beschikking Arnold Croiset van Uchelen van Allen & Overy benoemd tot haar rechtsgeleerd raadsman. Croiset van Uchelen volgt E.D. Wiersma op, die met pensioen is gegaan. Over de benoeming van Croiset van Uchelen wordt zowel door hemzelf, als door de Rijksvoorlichtingsdienst nogal geheimzinnig gedaan. De advocaat wil er niets over kwijt, behalve dat het om "een besluit van de Koningin" gaat. De RVD laat weten Van Uchelen werkt voor de Koningin, maar ook voor het hele Koninklijk Huis.

Lees meer...
16 jan 2010

Koningin Beatrix heeft bij Koninklijke Beschikking Arnold Croiset van Uchelen van Allen & Overy benoemd tot haar rechtsgeleerd raadsman. Croiset van Uchelen volgt E.D. Wiersma op, die op 15 januari met pensioen is gegaan.

Lees meer...
13 jan 2010

Mark Meijjer, advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn, wilde vandaag nog niet reageren op het onderzoek van de Nationale ombudsman naar klachten van zijn cliënt. Dat meldt De Pers. Meijjer heeft in verband met andere verplichtingen geen tijd het rapport te bestuderen, liet hij weten. Ook wil hij het onderzoek eerst bespreken met zijn cliënt.

Lees meer...
13 jan 2010

Civiele zaken kunnen sinds maandag worden voorgelegd aan een virtuele rechtbank met de naam E-Court. Dat levert cliënten en aanzienlijke kostenbesparing op, plus een gegarandeerde uitspraak binnen acht weken na aanmelding van hun zaak. Het ministerie van Justitie en de Raad voor de Rechtspraak bekritiseren het initiatief, maar oprichter Henriëtte Nakad, voormalig advocaat van NautaDutilh, ziet het probleem niet. "Dit initiatief staat als een huis. Het valt volledig onder de Nederlandse wetgeving."

Lees meer...
12 jan 2010

De jury voor de Patroon van het Jaar-verkiezing heeft op 11 januari jongstleden vergaderd, en uit de vele voordrachten door stagiaires vijf patroons geselecteerd. De winnaar wordt op 26 maart aanstaande bekendgemaakt tijdens de presentatie van De Stand van de Advocatuur 2010 in het WTC in Amsterdam.

Lees meer...
11 jan 2010

De generatiekloof tussen vennoten en jonge high potentials zorgt bij advocatenkantoren steeds vaker voor verwarring en onbegrip. De nieuwe generatie professionals die nu de werkvloer bestormt, behoort tot de generatie Y, ofwel 'Millenials'. Zij zijn geboren na 1979. Nog nooit is er een generatie geweest die zo hoog ontwikkeld is, zo goed werd opgeleid en zo veel gereisd heeft. Millenials hebben afwijkende wensen, willen anders werken en hebben een andere visie over wat echt belangrijk is.

Lees meer...

Pagina's