Advocatie

20 jul 2010

Legal InsolveFaillissement van de maand juli, in deze door Legal Insolve gesponsorde rubriek: Een vervolg op het vorige faillissement van de maand van Weyl Beef Products. De voorspelling dat er misschien lijken in de kast zaten bij Weyl is uitgekomen. De directie van de gezonken runderslachterij uit Enschede heeft voor tientallen miljoenen gefraudeerd blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

Lees meer...
07 jul 2010

De eerste zes maanden van het jaar zitten er op, Advocatie gaat een tijdje in de zomerstand (van wekelijks naar tweewekelijks tot eind augustus), en dus is het tijd voor het traditionele overzicht: welke artikelen op Advocatie werden door u het afgelopen halfjaar het best gelezen? De winnaar is het verslag van de strafzitting tegen Spigthoff-partner Jacob Cornegoor. Cornegoor werd uiteindelijk vrijgesproken, maar hoger beroep volgt. Ook daar zal Advocatie.nl uiteraard bij zijn. Lees verder voor de hele Top 10!

Lees meer...
07 jul 2010

Tot eind augustus verschijnt Advocatie niet wekelijks, maar tweewekelijks. Mocht er brekend nieuws zijn, dan breken we uiteraard in. De redactie wenst u een prettige vakantie.

Lees meer...
07 jul 2010

Dat moet een prettig sfeertje geweest zijn, op een in 2006 ontbonden advocatenkantoor. Hoe vecht je elkaar de tent uit: een advocaat zoekt en vindt porno in de e-mailbox van een collega, stuurt deze door naar zijn eigen e-mailadres en kopieert het op USB-sticks. Eén van die sticks gaat vervolgens naar de deken, "bij zijn verzoek om bemiddeling". Beide advocaten dienen vervolgens klachten in op grond van artikel 46 van de Advocatenwet, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerde uitspraak van de Raad van Discipline.

Lees meer...