Advocatie

25 aug 2010

De Rotterdamse advocaat Prem Chedie is op 9 december 2005 beëdigd, maar kan zijn toga al bijna aan de wilgen hangen, omdat hij een strafrechtelijk verleden verzweeg. Diverse zaken tegen hem lopen nog. Hij werd ooit veroordeeld wegens valsheid in geschrifte, oplichting en aannemen van smeergeld. Als advocaat maakte hij er een zootje van. De deken wil hem helemaal van het tableau geschrapt zien.

Lees meer...

25 aug 2010

Peter van Swaaij was een bekende advocaat in het Rotterdamse juristenwereldje. Hij legde eind vorig jaar zijn praktijk neer, en is nu terug als Ellen van Swaaij. De advocate voert sinds enige tijd weer praktijk in Breda. "Je kunt niet tegen je zakelijke partners, rechters en cliënten zeggen: vrijdag gaat Peter weg en maandag komt Ellen."

Lees meer...
25 aug 2010

De veelbesproken no cure no pay-afspraak die de Nederlandse Letselstichting (NLS) maakte met (voormalig) SM-meesteres Zeliha Ayse Thomas - op grond waarvan 40% van de eventueel uit te keren hoofdsom aan de NLS uitgekeerd zou worden - is niet in strijd met het recht. Het feit dat de letselstichting wordt gerund door twee familieleden van de advocaat die procedure voert, maakt dat niet anders. Dat heeft de rechtbank Amsterdam beslist.

Lees meer...
04 aug 2010

Voor trouwe lezers van Advocatie.nl is het geen verassing meer: berichten over nóg weer eens een schorsing van de inmiddels übergeschorste Dion Bartels. Twee weken geleden was het weer zover, toen drie tuchtuitspraken werden gepubliceerd. Voor wie het allemaal niet meer kan volgen, hier een overzicht van twee jaar tuchtzaken en procedures tegen Bartels. Over rectificaties, beslagleggingen, faillissementen, schending van de geheimhoudingsplicht, verdachte auto-ongelukken... enzovoort enzoverder.

Lees meer...
04 aug 2010

De Amerikaanse advocaat David Witherspoon is vorige week voor een jaar geschorst door het New Jersey Supreme Court, omdat hij vrouwelijke cliënten in ruil voor sex financiële kortingen aanbood. De rechters waren het eens over het verwerpelijke karakter van Witherspoons strapatzen, maar verschilden sterk van mening over de strafmaat. Twee rechters pleitten voor schrapping van het tableau, de rest van de rechters vond dat een te zware straf.

Lees meer...
04 aug 2010

Voorzieningenrechter A.J. van der Meer van de rechtbank Haarlem heeft een missie: liet hij eerder al zijn ongenoegen blijken over de met gefinancierde rechtsbijstand gevoerde konijnenzaak Punkie, nu is het optreden van toevoegingsadvocaat H.B.Chr. Stratman steen des aanstoots. Hij stuurde een kopie van een uitspraak in kort geding naar de deken en de Raad voor de Rechtsbijstand, "teneinde hen te informeren hoe in deze zaak van de kant van eiseres met door de overheid gefinancierde rechtshulp is geprocedeerd". Advocaat Stratman reageert vrij laconiek: "Het is hier fout gelopen. Niets aan te doen."

Lees meer...