Advocatie

27 okt 2010

Uit nog te publiceren onderzoek blijkt dat 60% van de legal professionals in het Nederlandse bedrijfsleven zich zorgen maakt over de opkomst van een 'Amerikaanse claimcultuur'. Op 18 november aanstaande organiseert ZyLAB in het Vredespaleis over dit thema een seminar speciaal voor juridische beslissers.
Lees meer...
20 okt 2010

De strafzaak tegen Spigthoff-partner Jacob Cornegoor, die wordt vervolgd vanwege zijn aandeel in het Rotterdamse havenschandaal, gaat zeker door. Onduidelijk is nog wanneer. Dat laat een woordvoerder van het ressortsparket Den Haag desgevraagd weten. Eerder werd de dagvaarding in hoger beroep tijdelijk ingetrokken, omdat het openbaar ministerie wilde afwachten hoe de zaak tegen havendirecteur Willem Scholten zou aflopen.

Lees meer...
20 okt 2010

Na negen jaar advocatuur wilde mededingingsadvocaat Joost Haans wel eens verder kijken. "Als je mijn specialisme in Nederland wil uitoefenen zijn er drie mogelijkheden: de NMA, de advocatuur, of een groot bedrijf als Shell of Philips. Dus toen er een vacature langskwam voor een functie bij de antitrust-afdeling van Philips, kon ik dat moeilijk laten passeren." Advocatie sprak drie advocaten met 'wisselende contacten': zij werkten in het bedrijfsleven, maar keerden onlangs terug naar de advocatuur. Wat zijn hun ervaringen?

Lees meer...
20 okt 2010

Advocaat Martin de Witte ondervroeg voor Nieuwsuur als gastreporter Colm O'Gorman, slachtoffer van seksueel misbruik door katholieke geestelijken in Ierland. O'Gorman vertelde op welke wijze slachtoffers de kerk moeten attaqueren. De Witte is echter partij in de kwestie, want hij staat als advocaat honderd Nederlandse slachtoffers bij van seksueel misbruik in de Katholieke kerk. Navraag bij de redactie van Nieuwsuur leidde tot een vinnige gedachtenwisseling. U mag het zeggen: wie heeft het bij het rechte eind? Breng uw stem uit!

Lees meer...

19 okt 2010

Wordt de zorg te duur? In het programma Podium de visie van vier experts over dit probleem. Juristen en managers in de zorg kijken vanaf 18 oktober op www.pelsrijcken.tv.
Lees meer...
19 okt 2010

Donderdag wordt in Den Haag het advies van de commissie Huydecoper over de organisatie en bestuursstructuur van de Nederlandse Orde van Advocaten gepresenteerd.

Lees meer...
13 okt 2010

Bij Rabobank International is het voor werknemers gedurende werktijd verboden om zich te manifesteren op social media, en na werktijd mogen ze zich op die media niet uitlaten over het bedrijf. Werknemers van Deloitte worden juist gestimuleerd om social media te gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Deloitte in de VS. Belangrijkste conclusie uit het onderzoek: er is geen consensus over de vraag hoe om te gaan met social media, laat staan over de vraag wie of welke afdeling zich binnen het bedrijf met social media moet bezighouden.

Lees meer...
06 okt 2010

Nostalgie alom op het Mergermarket M&A and Private Equity forum vorige week in het Amsterdamse Okura hotel. Die nostalgie betreft de jaren voor 2008, de boomtown years voor de M&A-ers en Private Equity. De jaren erna zijn om snel te vergeten. Nu durft men weer te hopen: "Confidence is returning."

Lees meer...
06 okt 2010

De aanstaande verhoging van de competentiegrens van € 5000 naar € 25.000 is door minister Hirsch Ballin van Justitie door het parlement geloodst zonder de benodigde studie en discussie naar de gevolgen ervan voor de rechtzoekende. Zijn voorganger Donner had nog dergelijk onderzoek aangekondigd. Dat stelt advocaat-promovendus Richard Verkijk in zijn proefschrift De advocaat in het burgerlijk proces waarop hij vrijdag hoopt te promoveren aan de Universiteit van Maastricht.

Lees meer...

06 okt 2010

"Het is geen wetenschappelijk onderzoek, maar een trendstudie," zo verdedigt Adriaan Krans zijn rapport Trends in juridische commerciële dienstverlening dat hij voor Boer & Croon uitvoerde. Krans noemt de werkwijze degelijk, en de bevindingen solide. Dat in weerwil van reacties van enkele advocatenkantoren, die kritiek hebben geuit op het onderzoek.

Lees meer...

Pagina's