Advocatie

24 nov 2010

Veel advocaten zullen wel even met de ogen knipperen als ze het nieuwe boek Yoga in je toga van Christ'l Dullaert doorbladeren: links- en rechtsbreinig denken, de Nespressoformule, het Bollywoodmodel en een paragraaf met de titel: De nieuwe advocaat is verslaafd aan LSD. Pardon? Gaat dit over mijn vak, de advocatuur? Ja, het gaat wel degelijk over de advocatuur. U kunt het eerste hoofdstuk nu gratis downloaden. Klik op de pdf onderaan de pagina.
Lees meer...
24 nov 2010

De Bossche rechtbank heeft de ex-advocaat Thijs Bloemers en zijn kompaan Wilfred Aalders afgelopen maandag veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie en het plegen van fraude met beleggingen. De twee verdachten kregen beide gevangenisstraffen opgelegd van vier jaar en negen maanden. Ook moet er ruim een miljoen euro aan schadevergoedingen worden betaald aan gedupeerde beleggers.

Lees meer...
24 nov 2010

Kennedy Van der Laan heeft sinds 11 november (de Dag van de Duurzaamheid) een elektrische kantoorauto. Het is een Tazzari Zero, bedoeld voor ritten in en om Amsterdam, bijvoorbeeld naar de Rechtbank. De elektrische auto mag door alle kantoorgenoten worden gebruikt. De actieradius van de auto is 135 km, en de maximumsnelheid 100km per uur.

Lees meer...
24 nov 2010

Deel vier alweer in de serie over de middelgrote, soms regionale, advocatenkantoren. Deze week is Ploum Lodder Princen advocaten en notarissen aan de beurt met een interview met Rutger Ploum, medeoprichter, naamgever en managing partner van het jubilerende Rotterdamse kantoor. "Er is meer inlevingsvermogen nodig."

Lees meer...
17 nov 2010

Het Bossche Banning advocaten heeft in hoger beroep de tuchtzaak wegens schijn van belangenverstrengeling tegen twee van haar advocaten opnieuw verloren. De zaak werd aangespannen door de familie Taminiau, oprichters van het Land van Ooit dat met faillissementen te maken kreeg. In eerste aanleg kregen drie advocaten een enkele waarschuwing. Die is nu bekrachtigd door het Hof van Discipline.

Lees meer...
17 nov 2010

De Wall Street Journal meldde deze week dat de in de VS externe investering in litigation door hedgefondsen, banken en private equity binnenkort de één miljard dollar zal overschrijden. Advocaten zelf kloppen steeds vaker aan bij de fondsen, andersom worden er pitches uitgeschreven voor zaken die onder advocaten te verdelen zijn. Ook in Nederland met haar vriendelijke claimklimaat is third party litigation funding in opkomst.

Lees meer...
17 nov 2010

Het onderzoek voor de Bedrijfsjuristen Monitor 2010 is geen herhaling van 2009 en 2008. De opzet is anders en concentreert zich op drie thema’s waarbij de dagelijkse praktijk en de per bedrijf verschillende werkwijzen centraal staan. De drie thema’s die in het onderzoek centraal stonden waren compliance, efficiency en opleiding & ontwikkeling. U kunt de Houthoff Buruma Bedrijfsjuristen Monitor 2010 downloaden via de link onderaan de pagina.

Lees meer...
16 nov 2010

Nieuwe ronde nieuwe kansen op de huurrechtsectie van Boekel De Nerée. Partner Wendela Raas - De Lange (foto) komt over van Lexence om de vastgoedsectie op te fleuren. Partnerschap onbereikbaar? Niet bij De Brauw. Een litigator stoot door naar de top. Verder wordt Marxman advocaten uitgebreid met de komst van een ondernemingsrechtadvocate. Deze en meer ausdagungen….

Lees meer...
10 nov 2010

Ogenschijnlijk onbewogen neemt Hans Westenberg, ex-rechter, plaats in het getuigenbankje in één van de zalen van de rechtbank Utrecht. Even daarna mag hij kiezen tussen de eed of de gelofte van rechter-commissaris Eelkema die zijn getuigenverhoor afneemt. "Zo waarlijk helpe mij God almachtig."

Lees meer...
03 nov 2010

Bedrijfsjuridische afdelingen kunnen zichzelf omturnen tot winstmakers voor het bedrijf. Dat stelt de Lexis Nexis Martindale-Hubbell in het dinsdag gepubliceerde onderzoeksrapport The Profitable Legal Department, how legal departments can prosper by generating revenue for their company. De truc: ga systematisch en proactief na waar het bedrijf geld laat liggen bij transacties, intellectuele eigendomsrechten, de uitvoering contracten en schadeclaims. "It is not litigation, but making sure that standard business-to-business agreements have been honoured."

Lees meer...

Pagina's