Advocatie

22 dec 2010

Traditiegetrouw presenteren we in de laatste editie van het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. Wat blijkt: u bent dol op fijne uitglijders van uw collega-advocaten, helemaal als die met sex of porno te maken hebben. Verder blijft, ook zo niet verrassend, het salaris u in hoge mate boeien. Advocatie pakt begin januari de draad weer op, vanaf dat moment onder de vlag van Sdu Uitgevers. Wij wensen u hele fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar!

Lees meer...
22 dec 2010

Nederlandse fusie- en overnameprofessionals verwachten voor het komende jaar de meeste interesse voor Nederlandse bedrijven vanuit Azië (37%) en Noord-Amerika (37%), gevolgd door Noord-Europa (20%) en de Benelux (17%). Dit blijkt uit de Fusie- en overnamebarometer van accountantskantoor PwC. Daarmee zet de stijgende trend met betrekking tot een groeiende interesse uit Azië en Noord-Europa zich voort, en wordt er een scherpe terugval verwacht van overnames vanuit de Benelux.

Lees meer...
22 dec 2010

Afgelopen donderdag was het laatste staartje van de Westenberg verhoren. Chipshol denkt genoeg munitie te hebben om een schadeclaimprocedure te starten. Hier de meest opmerkelijke verklaringen van de spelers op een rij: Westenberg, Pieter Kalbfleisch en Bert van Delden. Laatstgenoemde over het van een zaak halen van rechters: "Een president heeft die bevoegdheid naar mijn mening niet. Wraking is de aangewezen procedure daarvoor."

Lees meer...
15 dec 2010

Eindelijk is de zaak van advocate en schrijfster Deidre Clark (pseudoniem Deidre Dare) tegen haar voormalige wetgever Allen & Overy van start gegaan. De Daily Mail doet verslag. Queen Counsel Thomas Linden van Allen & Overy: "And its right that your case is domestic violence in effect is OK as long as a Russian man is hitting you. You are writing for a Moscow newspaper about your life in Moscow." Deidre Clark: "You are taking creative writing and making them real."

Lees meer...
15 dec 2010

Een advocatenduo dat meerdere verdachten bijstond in een Rotterdamse strafzaak, kreeg eind vorige maand een waarschuwing van de rechter: als ze de verdachten - die in beperkingen zaten - zouden blijven bijstaan, dan zou een tuchtklacht volgen. Meerdere verdachten bijstaan in één zaak lijkt vooral bij officieren van justitie en rechters op steeds meer weerstand te stuiten. Is dat terecht? "Als men volledig dezelfde visie heeft op de feiten en het aandeel van elk daarin, dan kan één advocaat gerust meerdere verdachten bijstaan."

Lees meer...
08 dec 2010

Binnen de advocatuur is net als in andere branches een duidelijke toename te zien in de mobiele informatieconsumptie. Sdu Uitgevers speelt hier op in door haar producten ook mobiel toegankelijk te maken. KSU/Sdu Uitgevers heeft in dit verband een onderzoek uitgevoerd onder haar doelgroep. Van juridische professionals in Nederland maakt het overgrote deel, 67%, zakelijk gebruik van een smartphone. Het grootste deel hiervan (46%) maakt gebruik van een Blackberry, gevolgd door de iPhone met 23% en Windows Mobile telefoons met 14%. Dat Sdu uitgevers OpMaat_Mobiel vandaag als Blackberry App lanceert, sluit naadloos aan op deze bevindingen.
Lees meer...