Advocatie

24 feb 2011

Een 23-jarige rechtenstudent 'wraakte' onlangs de hulpofficier van justitie toen hij werd ingesloten op verdenking van openlijk geweld. Hij kreeg het advies om het wetboek er nog maar eens bij te pakken, aldus de Flevocourant.

Lees meer...
23 feb 2011

Advocaat Harry Oomen van Van Diepen Van der Kroef Advocaten (thans Oomen & Sweep) declareerde in een echtscheidingszaak 130.000 euro, maar die declaratie werd door de Geschillencommissie Advocatuur op grond van 'billijkheid' teruggebracht tot ruim 40.000 euro. Het Gerechtshof in Den Haag heeft vorige week beslist dat de Geschillencommissie Advocatuur die beslissing kon en mocht nemen.

Lees meer...
21 feb 2011

Sdu Uitgevers organiseert ludieke actie op de Amsterdamse Zuidas.

Lees meer...
16 feb 2011

Advocaat Tom Eskes heeft niet klachtwaardig gehandeld door de pers inzage te geven in een strafdossier en door een wethouder een kopie van dat dossier te verstrekken. Dat heeft het Hof van Discipline maandag beslist. Eskes: "Het was drie jaar ploeteren, waarbij mij het juridische niveau eerlijk gezegd niet altijd is meegevallen. Je krijgt bij de Raad van Toezicht soms het gevoel dat er sprake is overcompensatie, in die zin dat ze bang zijn voor verwijten van vriendjespolitiek."

Lees meer...
16 feb 2011

 

Voor onze sectie ondernemingsrecht zijn we op zoek naar advocaten (beginnende en gevorderde medewerkers) met ervaring in en belangstelling voor alles wat zich afspeelt binnen de scope van Boek 2, 3, 5 en 6 BW. Wij zoeken advocaten op het gebied van advisering (M&A, vennootschapsrecht etc.) en/of in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk.

 

Lees meer...

03 feb 2011

Een amendement van SP-Kamerlid Rik Janssen om alle tuchtrechtelijke uitspraken in het notariaat openbaar te maken is afgelopen maandag door de Tweede Kamer verworpen. Janssen reageert teleurgesteld: "Om het vertrouwen in notariaat te herstellen is het belangrijk dat alle uitspraken van tuchtrechters openbaar worden. Mensen moeten vooraf altijd kunnen zien of een notaris in het verleden de fout is ingegaan."

Lees meer...
02 feb 2011

Advocatie.nl IIWe kregen een paar telefoontjes van advocatenkantoren die graag willen deelnemen aan de prijs voor de beste advocatuurlijke kennisdeler, maar nog wat tijd nodig hadden. U weet wel, partners die nog even moeten meekijken en dergelijke. Vandaar dat we de deadline met één week uitstellen. De nieuwe en definitieve deadline: maandag 7 februari aanstaande.

Lees meer...
02 feb 2011

Heeft een stripboek- of tekenfilmsuperheld recht op privacy? Kan een superheld worden gedwongen om te getuigen omtrent zijn of haar eigen identiteit? Dat zijn enkele van de vragen die gesteld worden op het succesvolle weblog Law and the multiverse, opgericht door de Amerikaanse advocaten en comic book nerds James Daily en Ryan Davidson. Een artikel over federalisme in de film Star Trek trekt beduidend meer lezers dan een vergelijkbaar 'serieus' artikel over federalisme in de werkelijkheid, aldus een hoogleraar.

Lees meer...
02 feb 2011

Wil je na je hbo-rechten studie verder studeren aan de universiteit? Werk je als hbo-jurist maar wil je hogerop? Roept de overstap naar de universiteit nog allerlei vragen bij je op? Kom dan op vrijdag 4 februari naar de infodag van Schakelzone Recht.
Lees meer...
02 feb 2011

De aanstaande nieuwe algemeen secretaris van de Nederlandse Orde van Advocaten, Raffi van den Berg, vindt korte lijnen met het ministerie wenselijk, "maar op bepaalde dossiers mag je het best gruwelijk oneens zijn". Algemeen deken Jan Loorbach. "Ze heeft duidelijk nagedacht over de rol van de advocatuur als tegenwicht ten opzichte van andere onderdelen van ons systeem."

Lees meer...

Pagina's