Advocatie

20 apr 2011

N'Zinga Teixeira JasseGeen glazen plafond voor vrouwelijke advocaten. Een utopie? Nee, het bestaat in het tot voor kort door oorlog geteisterde Angola. Vrouwelijke advocaten zijn beter en minder corrupt, is de overheersende mening. De burgeroorlog in het land heeft hun opkomst gestimuleerd. Dat leidt tot een grote mate van voldoening. "In deze sector is het voor vrouwen makkelijk om succesvol te zijn."

Lees meer...
20 apr 2011

Advocatie slaat een weekje over. Volgende week verschijnt er geen nieuwsbrief, we melden ons weer op 4 mei.

Lees meer...
13 apr 2011

De Raad van Discipline in Den Haag heeft alle klachten van cliënt Rik Noorman tegen de fors declarerende advocaat Harry Oomen - hij moest van de Geschillencommissie Advocatuur zijn declaraties in een echtscheidingszaak terugbrengen van 130.000 naar 40.000 euro - afgewezen. Volgens de Raad kan op basis van de stukken niet worden vastgesteld dat er sprake is van excessief declareren. "De Raad kan, mede gelet op de omvang en complexiteit van de zaak, niet vaststellen dat er evident onnodige werkzaamheden zijn verricht, dan wel dat daaraan onredelijk veel tijd is besteed."

Lees meer...
11 apr 2011

Juridische dienstverleners hebben als een van de weinige branches binnen de zakelijk diensten het jaar 2010 met een lichte omzetstijging afgesloten (0,6%). Dat meldt ING Economisch Bureau.

Lees meer...
06 apr 2011

Een gedaagde partij in een door zorgverzekeraar Menzis aangespannen zaak heeft geprobeerd alle Nederlandse rechters te wraken, inclusief de rechter waar hij op dat moment voor stond: mr. J.H. Olthof. De motivering: alle rechtersbenoemingen hebben plaatsgevonden door "een onbevoegde koningin en een onbevoegde minister". Dat blijkt uit een op 26 maart gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Almelo.

Lees meer...
06 apr 2011

De Britse website Solicitors from Hell, waarop cliënten hun (voormalige) advocaat kunnen bekritiseren, heeft een stevige nederlaag geleden. 's Lands meest bekende smaad- en lasterrechter Tugendhat heeft bepaald dat een klacht wegens laster tegen oprichter Rick Kordowski gegrond is. De rechter beschuldigt hem verder van misbruik van recht.

Lees meer...
06 apr 2011

De Britse anti-omkopingswet (Bribery Act) treedt op 1 juli van dit jaar in werking. Dat heeft minister van Justitie Kenneth Clarke vorige week verklaard. De wet, die ook gevolgen zal hebben voor het bedrijfsleven elders, werd al in april vorig jaar goedgekeurd, maar de inwerkingtreding werd uitgesteld nadat het Britse bedrijfsleven protesteerde tegen "onduidelijkheden" in de bijbehorende 'compliance guide'. De nieuwe compliance guide neemt de onduidelijkheden weg, meent Clarke.

Lees meer...
06 apr 2011

Hackers hebben de afgelopen zeven maanden computers gehackt van vier zogeheten Bay street-firms, grote advocatenkantoren in het financiële centrum van Toronto. De cyberaanvallen waren afkomstig uit China. De namen van de kantoren zijn niet bekendgemaakt. Dat meldt de Canadese krant The Globe and Mail.

Lees meer...