Advocatie

20 jun 2011

Boels Zanders, het grootste advocatenkantoor van Limburg met vestigingen in Maastricht, Venlo en Roermond, heeft op 15 juni 2011 de eerste vestiging buiten de provincie geopend: in Eindhoven.

Lees meer...
16 jun 2011

De Brauw Blackstone Westbroek heeft de vestiging in Brussel heropend. Het kantoor wordt geleid door 'resident partner' Douwe Groenevelt.

Lees meer...
15 jun 2011

60% van de stemmers over de stelling betreffende de competentiegrens is van mening dat de verhoging gaat leiden tot ongelukken, 40% is het niet eens met die stelling. In de groep Dutch Lawyers op LinkedIn reageerden bezoekers ook op de stelling: "Sterker nog: ik stel mij op het standpunt dat verplichte vertegenwoordiging helemaal afgeschaft dient te worden. Het tijdperk van het paternalisme ligt reeds lang achter ons. Bovendien zijn het niet alleen advocaten die het recht kennen!"

Lees meer...
08 jun 2011

Hij belt terug na een voicemailbericht van zijn secretaresse dat Advocatie hem wil vragen om een reactie op de berichten in Quote en Het Parool. Maar dat wil niet zeggen dat Oscar Hammerstein er veel over kwijt wil. Toch een paar opmerkingen: "Welke berichten in de media bedoelt u? Ik volg dat allemaal niet." En: "Ik heb waarschijnlijk zelfs gezegd dat ik het een vervelend blad vind, en de journalisten niet goed."

Lees meer...
08 jun 2011

Rechtbanken in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Groot-Brittannië gebruiken steeds vaker Facebook om mensen te bereiken, stond gisteren in Het Financieele Dagblad te lezen. Daarbij gaat het zelfs om dagvaardingen. In Nederland is de 'dagvaarding' van Pirate Bay via Facebook door BREIN in 2009 hét voorbeeld van het gebruik van sociale media in het recht. Maar van een correcte wijze van dagvaarding was toen helemaal geen sprake, aldus Menno Weij van SOLV advocaten. "Het had meer weg van een publiciteitsstunt."

Lees meer...
07 jun 2011

De ledenraad van Ajax heeft ingestemd met Marjan Olfers van DLA Piper als één van de vijf voorgedragen kandidaten voor de Raad van Commissarissen van Ajax. De andere voorgedragen kandidaten zijn Edgar Davids, Johan Cruijff, Steven ten Have (beoogd voorzitter) en Paul Römer. Het vijftal kan nog geweigerd worden: de huidige Raad van Commissarissen moet nog instemmen met de kandidaten. Olfers mijdt vooralsnog contact met de media, zo laat een woordvoerder van DLA Piper weten.

Lees meer...