Advocatie

29 jul 2011

Een advocaat in het ressort Amsterdam is wel erg slordig omgesprongen met de privacy van de vrouw van zijn cliënt en haar kinderen. Hij zette het hele procesdossier, inclusief foto's van die kinderen, op zijn website. Reden: aandacht vragen voor eergerelateerd geweld. De Raad van Discipline ziet er een forse inbreuk op de privacy in en legt hem een voorwaardelijke schorsing van een maand op. Zie ook de update aan het slot van dit bericht.

Lees meer...
28 jul 2011

De advocaat die in augustus vorig jaar door de Haarlemse voorzieningenrechter Van der Meer werd gekapitteld wegens zijn prutswerk, we schreven er eerder over, is nu ook officieel getuchtigd voor zijn optreden. Als gevolg van een klacht van zijn cliënt wordt advocaat H.B. Chr. Stratman voor drie maanden geschorst.

Lees meer...
25 jul 2011

Een advocaat heeft een enkele waarschuwing gekregen omdat hij een cliënte gevraagd heeft om hem op een bepaalde plek in zijn rug te wrijven. Volgens de Raad van Discipline Den Haag had de advocaat weliswaar geen bijbedoelingen met het verzoek, maar had hij "de nodige distantie in acht moeten nemen", helemaal nu de cliënte slachtoffer was geweest van huiselijk geweld.

Lees meer...
20 jul 2011

Tot eind augustus verschijnt Advocatie niet wekelijks, maar tweewekelijks. De volgende editie van de nieuwsbrief komt uit op 3 augustus. Meer dan voorgaande jaren houden we de homepage van Advocatie echter regelmatig bij, zeker bij brekend nieuws. Wilt u echt niets missen, meldt u dan aan bij ons Twitteraccount: dan zal niets u ontgaan.

Lees meer...
20 jul 2011

De Amerikaanse Senaat heeft maandag met 80-voor en 13-tegen ingestemd met de benoeming van J. Paul Oetken tot federale rechter bij het Southern District of New York. Oetken is de eerste openlijk homoseksuele man die in de Verenigde Staten tot federale rechter is benoemd.

Lees meer...
15 jul 2011

De inzendtermijn voor het Nationaal Salarisonderzoek Advocatuur, een samenwerkingsverband tussen Sdu en RaymakersvdBruggen, sluit vandaag. Als u de u eerder per e-mail toegezonden link kwijt bent, dan kunt u - als uw kantoor bestaat uit vijf of meer advocaten - onderstaande anonieme hyperlink gebruiken.

Lees meer...
13 jul 2011

De tien advocaten van het Amsterdamse kantoor Fruytier kunnen voorlopig niet aan de slag omdat het pand van de buren aan de Keizersgracht vannacht is uitgebrand. "We mogen het gebouw niet in van de brandweer, maar we zouden toch niks kunnen doen. Het dak is beschadigd en de computerservers in de kelder staan een meter onder water", aldus de eigenaar tegen de Amsterdamse stadszender AT5.

Lees meer...
13 jul 2011

De reacties van de beroepsgroep op het wetsvoorstel voor een vernieuwd toezicht op de advocatuur zijn afwijzend. Teleurstelling en verbazing over het ter consultatie voorgelegde document voeren de boventoon. Er is weinig vertrouwen dat het op te richten onafhankelijk college van toezicht ook daadwerkelijk onafhankelijk zal zijn. 'Verrassend' vindt algemeen deken Loorbach het bovendien dat de Orde dat ongewenste college uit eigen zak mag gaan betalen.

Lees meer...